Anunțul dimineții despre pensiile din România. Florin Cîțu le-a dat vestea pensionarilor

Anunțul dimineții despre pensiile din România. Florin Cîțu le-a dat vestea pensionarilor
Florin Cîțu, anunț pentru pensionari

Florin Cîțu vine cu un mesaj pentru pensionari. Premierul a adus o veste tranșantă în recenta ședință de guvern. Ce a spus acesta despre sistemul de pensii și care sunt noile lucruri care îi vizează pe vârstnici? Iată declarațiile de ultimă oră din partea acestuia!

Florin Cîțu, declarații de ultimă oră despre pensii

Florin Cîțu a anunțat că nu vor crește alocațiile copiilor, ulterior a venit cu un anunț de interes pentru vârstnici. Prim-ministrul României a susținut că toate cheltuielie vor rămâne la nivelul similar de la anul acesta, nu că vor fi înghețate, așa cum cred unii dintre români. Prioritatea autorităților este să crească pensiile mici, timp în care nu se va anunța că celelalte nu vor crește:

„Sunt niște principii acolo. Cred că formularea corectă este cea cum că cheltuielile vor rămâne la nivelul similar al anului acesta, nu spune că vor fi înghețate, cuvântul este similar. În același timp, spunem că este o prioritate să creștem pensiile mici, nu spunem că celelalte nu vor crește. Un alt lucru pe care îl spunem este că da, nu vom avea creșteri ad hoc de pensii.”

Oficialul a mai declarat și că nu se va mai permite să vină cineva să spună că anul acesta pensiile cresc cu 70% fără să vină cu o analiză sau un studiu de sustenabilitate sau orice valabil în această direcție. Florin Cîțu a declarat că încă se lucrează la această direcție:

„Acestea sunt niște principii la care lucrăm, dar ca să vă dau și calendarul, avem: aprobarea în guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii în trimestrul 2 2022, aici este borna; adoptarea în Parlament a noii legi privind sistemul de pensii în trimestrul 4 2022; noua lege privind sistemul de pensii intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023.”

„Colegii mei din coaliție au fost toți acolo când am votat”

De asemenea, oficialul a anunțat în cursul zilei de joi că bugetul nu include o nouă creștere a alocațiilor, iar Guvernul ar putea da o ordonanță de urgență pentru a se asigura că nu va mai exista o altă creștere:

„Colegii mei din coaliție au fost toți acolo când am votat bugetul pe anul acesta, am discutat de o singură creștere a alocațiilor anul acesta, la începutul anului. Care va fi dinamică în perioada următoare, se pot face amendamente în Parlament, dacă nu facem prin OUG modificarea să ne asigurăm că nu aveam altă modificare anul acesta. Nu de alta, dar nu este în buget și vom avea o problema bugetară”, a declarat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI