Florin Cîțu rupe tăcerea despre jaful făcut din banii publici: „Excursii și team building-uri prin țări exotice”

Florin Cîțu rupe tăcerea despre jaful făcut din banii publici: „Excursii și team building-uri prin țări exotice”
Florin Cîțu, despre banii din bugetul statului

Premierul Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor Publice, le-a explicat românilor unde se duce o mare parte din profitul companiilor de stat. Acesta a dat asigurări cu privire la faptul că, în viitor, aceste sume consistente de bani nu vor mai fi sacrificate pentru plăcerile personale ale angajaților, ci vor ajunge în bugetul statului sub formă de dividende.

Cum își fac parte managerii de la stat

Premierul României dă cărțile pe față și spune adevărul despre neregulile care au loc în companiile de stat. Risipa banilor din bugetul de stat nu este o noutate, însă Florin Cîțu a confirmat luxul în care trăiesc angajații de la stat, în detrimentul milioanelor de români care muncesc pentru un salariu modest sau chiar mai rău de atât.

“Banii companiilor de stat pentru investiții rămân. M-am uitat la banii de investiții în aceste companii de stat și mulți dintre acești bani rămân acolo.

Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu acești bani, dividende de fiecare dată se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team building-uri prin America Latină şi aşa mai departe…la mai multe companii de stat.

Cine avea curiozitatea din cei care lucrează în aceste companii de stat să citească bugetul aprobat de Parlamentul României anul acesta vedea foarte clar că spune acolo că așa se va întâmpla, dividendele vor merge la bugetul de stat. Este și o sumă estimată pentru acele dividende”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

„Este o poveste care funcționează de ani de zile”

Acesta a mai adăugat că noile măsuri nu vor afecta planul de investiții al companiilor, dar vor evita, în schimb, ca aceste sume folosite sub formă de „bonusuri” să fie irosite pe distracția managerilor și a angajaților cu funcții importante. Florin Cîțu a insistat, de asemenea, asupra faptului că  această situație cusută cu ață neagră durează de ani buni, neffind luată nicio măsură în avantajul angajaților de rând.

“Afectează acele bonusuri nemeritate de foarte multe ori sau excursii și team-buildinguri pe care le făceau prin tot felul de țări exotice. Decizia a fost luată la începutul anului, când a fost aprobat bugetul în Parlamentul României.

M-am uitat la planurile de investiții și anul trecut și mi-au spus același lucru, că vor face investiții cu aceiași bani, și n-au făcut. Este o poveste care funcționează de ani de zile. Este o poveste a managerilor din companii. De aceea este nevoie de reformă”, a adăugat Florin Cîțu, potriivt sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI