Anunțul care vine de la Casa de Pensii. Ministrul Muncii a făcut chiar acum marea schimbare

Anunțul care vine de la Casa de Pensii. Ministrul Muncii a făcut chiar acum marea schimbare
Anunțul care vine de la Casa de Pensii. Ministrul muncii a făcut chiar acum marea schimbare

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că au fost schimbați directorii mai multor case de pensii ce nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante.

Anunțul care vine de la Casa de Pensii

Așadar, s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 și 3 și, cel mai probabil, va urma și schimbarea conducerii Casei de Pensii Ilfov care are o ”atitudine sfidătoare”. Astfel, la Alba, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mai prelungit termenul cu o lună, întrucât erau extrem de multe dosare.

”Aproape, foarte aproape de zero restanțe în emiterea primei decizii dosare de pensionare/a celei rezultate din recalculare. Am plecat de la peste 18 000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț. Nu am renunțat. La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii”, a notat pe Facebook, Violeta Alexandru.

Ce probleme sunt în continuare la Alba

Aceasta mai anunță că au rămas în continuare probleme la Alba, și anume, puțin peste 2500 de dosare restante.

”Am mai spus – noua conducere de la Casa de pensii Alba care a preluat peste 10.000 de dosare restante a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanțe și aici. Conducerea Casei Naționale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din județele învecinate. La Alba sunt oameni care așteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniștiți miniștrii PSD care au condus acest minister, fostul director al casei județene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm”, a mai notat Violeta Alexandru.

Tot ministerul anunță că s-au făcut schimbări la casele de pensii din sectoarele 1, 2 și 3 ale Capitalei.

”Ilfov – 274 dosare și o atitudine sfidătoare a actualei conduceri – știu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare – 15 noiembrie; Sector 3: 29 – schimbare, Sector 2: 23 dosare (schimbare)”, a mai anunțat Violeta Alexandru. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunța pe data de 6 octombrie că a cerut președintelui Casei Naționale de Pensii să schimbe directorii tuturor caselor de la sectoarele din București, dar și pe cei din județele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamț, Hunedoara – Petroșani, Giurgiu și Gorj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI