Anunțul care sfidează milioane de pensionari români. Ce se întâmplă acum cu pensiile

Ludovic Orban face anunţul. Ce se va întâmpla cu pensiile

Premierul Ludovic Orban a făcut anunţul care sfidează milioane de pensionari români. Iată ce se întâmplă acum cu pensiile în România!

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

După scandalul din septembrie, când veniturile bătrânilor au fost majorate cu 14% în loc de 40%, Ludovic Orban face anunţul care sfidează milioane de pensionari români şi spune ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile. Conform premierului, orice creştere trebuie să fie făcută pe baza unei economii stabile.

“În programul nostru de guvernare am prezentat cum vedem creşterea pensiilor. Trebuie să aibă un fundament în realitatea economică, pentru că nu pot să măreşti pensiile şi după aia să nu ai bani să plăteşti pensiile. Creşterea trebuie să se bazeze pe compensarea pierderii puterii de cumpărare datorate inflaţiei şi pe creşterea cu un procent din creşterea salariului mediu brut, noi am spus un procent nu 50%, cât era înainte, ci până în 58,5%.

De ce? Că am scos cât e partea de taxe şi contribuţii, 41,5%. Acesta e mecanismul de creştere a punctului de pensie pe care îl propunem şi pe care vrem să îl folosim”, a declarat Ludovic Orban, la RTv.

De asemenea, premierul a explicat că pentru mărirea pensiilor în 2021 trebuie să crească veniturile la fondurile de pensii, lucru care se poate obţine doar prin creşterea salariilor sau a numărului de angajaţi.

Orban spune că România îşi revine din punct de vedere economic

Criză economică generată de pandemia de coronavirus pare să ajungă la final, spune Ludovic Orban. Conform acestui, timp de cinci luni consecutiv, a avut loc o creştere industrială, iar încasările la buget au fost mai mari decât de obicei. Mai mult, premierul a declarat că se doreşte o simplificare, o digitalizare a instituţiilor publice, lucru care va duce automat la reducerea numărului de angajaţi.

“Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc. Nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă”, a adăugat prim-ministrul.

De asemenea, Florin Cîţu a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Timişoara, că liberalii mizează pe o creştere cu 46 de procente a punctului de pensie până în 2024. În ceea ce priveşte anul următor, se ia în calcul o creştere de aproximativ 8%.

“Noi mizăm pe o creştere a pensiei în următorii patru ani, a punctului de pensie cu 46 la sută. Anul viitor o estimare este de 8,1 la sută. Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI