Anunț-surpriză făcut de Simona Halep. Ce a decis fostul lider mondial

Anunț-surpriză făcut de Simona Halep. Ce a decis fostul lider mondial
Simona Halep are planuri mari pentru 2022, inclusiv în legătură cu echipa de Fed Cup a României

Anunț-surpriză făcut de Simona Halep. Ocupanta locului 20 WTA s-a aflat la Cluj-Napoca, în acest week-end, pentru a susține din tribune, echipa de Cupa Davis a României. Ea a fost martora victoriei cu 3-0, a jucătorilor în rândul cărora s-a aflat și Horia Tecău, care-și anunțase retragerea după partidă. Simona Halep a făcut, cu acest prilej, și un anunț așteptat de fani în privința participării sale la viitoarele meciuri ale echipei feminine de Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup.

Anunț-surpriză făcut de Simona Halep

Anunț-surpriză făcut de Simona Halep. Fostul lider mondial s-a aflat, în week-end, la Cluj-Napoca, unde a urmărit evoluția echipei de Cupa Davis în partida cu Peru. Jucătorii români s-au impus cu 3-0. Ultimul punct a fost adus de perechea Horia Tecău-Marius Copil. Tecău se afla înaintea retragerii anunțate din tenis, dar, după meci, se pare că el va continua să joace în echipa de Cupa Davis.

Simona Halep a vorbit, la Cluj, despre noul sezon, ce va începe în ianuarie, în Australia. Dar și despre decizia de a se retrage de la turneul de la Linz, înainte de semifinala cu Jaqueline Cristian, din cauza unei accidentări la genunchi.

Am făcut tratament după turneul de la Linz, n-a fost o accidentare gravă, dar n-am vrut să risc nimic. Îmi doream foarte mult să am o perioadă de “off-season” complexă. A fost o decizie bună că m-am oprit la momentul acela. Acum sunt bine. Am început de o săptămână să mă antrenez”, a spus Simona Halep, conform Digi Sport.

Ce a decis fostul lider mondial

Simona Halep a mai spus că are nevoie de cât mai multe meciuri oficiale în 2022.

Încerc să fiu mai bună decât am fost și mă uit cu încredere către 2022, pe care îl aștept cu mare drag, pentru că anul acesta n-am jucat prea mult. Am nevoie de meciuri oficiale. Sper ca în primele luni din 2022 să am cât mai multe meciuri și să ajung la nivelul de încredere pe care îl aveam în trecut”, a adăugat Simona Halep, conform sursei citate.

Soția lui Toni Iuruc a mai dezvăluit că „100%” se va întoarce pentru a juca în echipa feminină de Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup. Simona Halep n-a mai jucat pentru România din 2019, când “tricolorele” au pierdut dramatic semifinala cu Franța, scor 2-3. Co-antrenorul Simonei, Daniel Dobre, a fost numit, de curând, antrenor-nejucător al echipei, în locul Monicăi Niculescu.

Își dorește trofeul cu echipa de Fed Cup

100% joc (n.r. – în confruntarea cu Polonia). Chiar am spus înainte ca domnul Dobre să fie căpitan. Îmi doresc tare mult să câștigăm, am avut noroc că ne-am calificat direct pentru baraj. Cred cu tărie că avem șanse să ne calificăm la turneul final.

Am suferit foarte mult că am pierdut acel meci (n.r. – în 2019, cu Franța). Visam că avem șansa să luăm trofeul, însă nu s-a întâmplat. Mai încercăm”, a precizat Simona Halep pentru Digi Sport.

În 2022, România va întâlni Polonia în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup. Polonia va fi gazda confruntării programate în perioada 15-16 aprilie. Cea mai bună jucătoare poloneză este Iga Swiatek (9 WTA), câștigătoarea de anul trecut de la Roland Garros.

Echipa țării noastre retrogradase în Grupa I a Zonei Euro-Africane, după ce a pierdut, în aprilie, la Cluj-Napoca, scor 1-3, întâlnirea cu Italia, dar a ajuns la baraj în urma unei decizii a Federației Internaționale de Tenis

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI