Anunț STB: Circulația tramvaielor 41 va fi suspendată până în septembrie. Ce linie de autobuz va fi introdusă pentru a prelua călătorii

Autor: Claudiu Surmei - 15:28, 25 iun. 2019
STB: Circulația tramvaielor 41 va fi suspendată până în septembrie

Societatea de Transport București (STB) anunță că circulația tramvaielor 41 va fi suspendată până în luna septembrie, pentru realizarea unor lucrări la stația de metrou din Drumul Taberei, la Podul Ciurel și la Podul Grant. Călătorii vor fi preluați de două linii navetă de autobuz.

STB: Circulația tramvaielor 41 va fi suspendată până în septembrie

Pentru a se putea lucra concomitent și într-un timp cât mai scurt la stația de metrou din Drumul Taberei, la Podul Ciurel și la Podul Grant, s-a luat decizia ca circulația tramvaielor 41 să fie suspendată din data de 29 iunie până pe 1 septembrie 2019. Bucureștenii care circulă frecvent pe această linie vor avea la dispoziție două linii navetă de autobuz, anunță reprezentanții STB.

Una dintre linii va fi 641 și va avea 30 de autobuze. Acestea vor funcționa pe tot parcursul liniei obișnuite de tramvai 41 (Ghencea – Bulevardul Expoziției). Cea de-a doua linie va fi 642 și va avea 20 de autobuze, care vor circula pe cel mai aglomerat tronson al liniei de tramvai 41 (Drumul Taberei – Podul Grant).

„Din evaluările noastre aceste 50 de autobuze vor fi suficiente, dar în caz de nevoie ele pot fi suplimentate fără probleme. Dacă lucrările ne vor permite tehnic, vom băga în circulaţie un tramvai cu două capete de la Bulevardul Expoziţiei la Podul Grant, vom face şi acest lucru, dacă nu, vom suplimenta aceste linii navetă”, a declarat Andrei Creci, directorul general al STB.

Linia de autobuz 641 va circula pe următorul traseu: Ghencea – Braşov – Pasaj Lujerului – Virtuţii – Şoseaua Crângaşi – Podul Grant – Turda – Mareşal Averescu – Mărăşti – B-dul Expoziţiei.

Linia de autobuz 642 va circula pe următorul traseu: Valea Argeşului – Drumul Taberei – ramura de sud – Braşov – Pasaj Lujerului – Virtuţii – Crângaşi – breteaua de la Pasaj Grant, cu întoarcere pe șoseaua Crângași (fără oprire).

Pe linia de tramvai 41 ciruclă zilnic aproximativ 150.000 de călători. Aceasta are o lungime de 8,7 kilometri, între Ghencea și Bulevardul Expoziției.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI