05 oct. 2020 | 18:49

Anunț pentru toți românii care folosesc rețelele de socializare zilnic. La ce pericol sunt expuși

Știri generale
Anunț pentru toți românii care folosesc rețelele de socializare zilnic. La ce pericol sunt expuși
Anunț pentru cei care folosesc rețelele de socializare.

Un studiu recent, realizat de către oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite și de la Universitatea Jinan din Guangzhou, China, arată care sunt riscurile pentru utilizarea excesivă a rețelelor de socializare în timpul pandemiei.

Anunț pentru toți românii care folosesc rețelele de socializare zilnic

Studiul care a fost publicat în jurnalul științific Computers in Human Behavior, a inclus 320 de persoane din Wuhan care au dat informații despre modul în care au accesat și distribuit informații pe teme de sănătate prietenilor, membrilor familiei și colegilor prin WeChat, cea mai populară aplicație de socializare din China potrivit Agerpres.

Oamenii de știință au folosit de asemenea o scară de stres pentru măsurarea nivelului de anxietate și de depresie. Participanții la studiu au fost rugați să evalueze afirmații precum ”Am simțit că viața nu are sens” și ”Am avut vise tulburătoare despre epidemia de coronavirus”.

Un profesor de jurnalism de la Penn State, Bu Zhong, care a fost totodată și coautor la studiu, a declarat că echipa sa a început să analizeze efectele utilizării rețelelor sociale asupra sănătății mintale a oamenilor imediat după aplicarea măsurilor de carantină în Wuhan.

În China, media nu relata despre COVID-19

Zhong a spus că în China media nu relata despre noul coronavirus, iar acest lucru i-a stresat pe oameni, care au început să se bazeze pe rețelele sociale.

”Nu ne așteptam să devină o pandemie globală. Am crezut că am putea dezvălui anumite daune invizibile cauzate de focar. În situația Chinei, media locale nu relatau despre COVID-19. Dacă o persoană citea doar ziarul local și se uita la televizor nu primea informații despre virus. Acest lucru i-a făcut pe oameni extrem de stresați și au început să se bazeze extrem de mult pe rețelele sociale”, a explicat Zhong.

Mulți oameni se bazează pe rețelele de socializare

Studii anterioare au demonstrat că mulți oameni se bazează pe rețelele sociale pentru a găsi și distribui informații pe subiecte de sănătate în perioadele de criză. Sondajul Harris a constatat că între sfârșitul lunii martie și începutul lunii mai, 46-51% dintre adulții americani au declarat că utilizează mai des rețelele sociale față de perioada dinaintea pandemiei de coronavirus.

La ce pericol sunt expuși

La ce pericol sunt expuși cei care folosesc rețelele de socializare.

Noul studiu a constatat că peste jumătate dintre participanți, dintre care niciunul nu a raportat tulburări traumatice sau depresive înainte de pandemie, au resimțit un anumit nivel de depresie.

”Nu vrem ca oamenii să creadă că rețelele sociale sunt un lucru rău. Vrem doar ca ei să știe că există un echilibru, iar atunci când depășești pragul – precum atunci când îți verifici (rețelele sociale) la fiecare cinci sau zece minute – aceasta îți poate provoca mai mult stres”, a subliniat Bu Zhong.

Așadar, cercetătorii recomandă pauze de social media în timpul unei crize stresante cum este pandemia.

 

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro