Anunț oficial Metrorex. Metroul va circula marți cu întârzieri de câteva minute

Anunț oficial Metrorex. Metroul va circula marți cu întârzieri de câteva minute

Metrorex a anunțat că marți, 28 mai, metroul va circula cu întârziere pe Magistrala 2, Pipera – Berceni, din cauza unei avarii destul de grave pentru siguranța pasagerilor.

Metrorex a transmis pe site-ul oficial un scurt comunicat de presă în care-i anunță pe călători că trenurile de metrou vor circula „ cu o ușoară decalare, cu două minute față de graficul de circulație obișnuit”.

În urma controalelor efectuate de specialiști, s-a identificat o fisură a unei șine în zona stației Pipera.

„Echipele tehnice au procedat la consolidarea acesteia și a fost introdusă o restricție de viteză. Situația va fi remediată total în aceasta noapte. Călătorii sunt informați prin sistemul de sonorizare din stațiile de metrou și trenuri”, se arată în comunicatul de presă.

Vezi AICI anunțul oficial.

Nu este prima dată când sunt întâmpinate probleme pe Magistrala 2, pe ruta Pipera – Berceni. De fapt, este una dintre magistralele cu cele mai multe probleme și este și una dintre cele mai circulate rute.

Pe 4 aprilie, pe la ora 18:00, în mai multe stații de pe această magistrală, peroanele deveniseră atât de pline de călători, încât nu aveai loc nici să arunci un ac. Aceștia au fost informați prin stații că trenurile circulau cu întârziere din cauza unor probleme tehnice.

În cele din urmă, trenurile și-au reluat circulația normală și a părut că situația a fost remediată, dar se pare că n-a fost așa.

Metrorex, încotro?

Te-ai aștepta ca după acele măriri de salarii din cadrul companiei să fie furnizate călătorilor și servicii mai bune, dar nu sunt chiar mai proaste și mai nesigure decât în urmă un an.

În altă zi, când au fost acele ploi torențiale în București, stația de metrou de la Universitate a fost inundată, una dintre cele mai grave și mai periculoase probleme într-o locație subterană plină de instalații electrice, nici acelea suficient de bine izolate.

Pe zi ce trece, circulația cu metroul devine un joc al morții fără să ne dăm seama și e doar o întâmplare faptul că nu se întâmplă tragedii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI