Anunț oficial din Germania: se întâmplă de miercuri. Sute de mii de români sunt și ei vizați

Anunț oficial din Germania: se întâmplă de miercuri. Sute de mii de români sunt și ei vizați
Ce se întâmplă de miercuri în Germania

Începând de miercuri, Germania intră într-o carantină mai strictă. Potrivit ministrului Peter Altmaier, epidemia de COVID-19 este scăpată de sub control. Măsurile care au fost luate nu au fost suficiente.

De miercuri Germania intră într-o carantină mai strictă

După ce numărul de noi cazuri de coronavirus și decese din ultimele zile a crescut, epidemia de COVID-19 a scăpat de sub control în Germania, a avertizat ministrul economiei german, Peter Altmaier, citat de The Independent.

Acesta a spus că ”măsurile mai puțin restrictive nu au fost suficiente”, în condițiile în care Germania se pregătește de o carantină mai strictă începând de miercuri. În următoarele șase săptămâni, școlile și magazinele mai puțin esențiale vor fi închise.

Luni, Germania a înregistrat 16.362 de cazuri de coronavirus, însemnând cu 4.000 mai multe decât în săptămâna trecută. Totodată, în această țară s-au înregistrat și 188 de oi decese, ceea ce a dus la numărul total de cazuri la 1,34 milioane, cu 21.975 de decese cauzate de COVID-19.

Numărul pacienților de la terapie intensivă va depăși capacitatea spitalelor

Totodată, Peter Altmaier a avertizat că în câteva săptămâni, numărul pacienților de la terapie intensivă care au nevoie de tratament va depăși capacitatea spitalelordacă nu se adoptă restricții mai dure.

Duminică, cancelarul german Angela Merkel și guvernatorii celor 16 landuri ale Germaniei au convenit să înăsprească măsurile de carantină începând de miercuri și până la 10 ianuarie, pentru că restricțiile existente, impuse în luna noiembrie, nu au reușit să reducă semnificativ numărul de infectări cu noul coronavirus.

În luna noiembrie, restaurantele, barurile, teatrele și sălile de sport au fost închise, însă școlile și magazinele au rămas deschise. Cu toate acestea numărul cazurilor a început să crească din nou în Germania, deoarece oamenii s-au întâlnit mai des cu prietenii și familia înainte de sezonul festiv. Guvernul german le-a cerut cetățenilor să renunțe la cumpărăturile de Crăciun în următoarele două zile, pentru a limita răspândirea virusului.

Germania a depășit pragul de 1 milion de cazuri de COVID-19

Germania a atins la sfârșitul lunii noiembrie pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus, după ce pentru o bună perioadă de timp a fost considerată un exemplu pentru modul în care a gestionat pandemia, scria Agerpres.

”Trebuie să facem eforturi în continuare, numărul de noi cazuri zilnice încă se situează la un nivel extrem de ridicat”,  a declarat la sfârșitul lunii noiembrie cancelarul german Angela Merkel, după ce a discutat peste șapte ore cu liderii celor 16 landuri ale Germaniei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI