Anunț oficial de la Antena 3! Ce emisiune nouă se pregătește și când va fi pe post. Detaliile colaborării cu CNN

Anunț oficial de la Antena 3! Ce emisiune nouă se pregătește și când va fi pe post. Detaliile colaborării cu CNN

Antena 3 va avea o nouă emisiune cu răsunet internațional, după ce a devenit partenerul televiziunii americane CNN! Conducerea Antena 3 a vorbit despre emisiunea care ar urma să fie difuzată spre sfârșitul anului și care se va numi CNN Hour.

Antena 3 va difuza o emisiune zilnică, care se va numi CNN Hour

Antena 3 a avansat în relația cu televiziunea americană CNN, scrie paginademedia.ro. Astfel, de la statutul de afiliat, Antena 3 a trecut la statutul de partener CNN. Acest lucru vine însă după negocieri care s-au întins pe o perioadă îndelungată. Sursa citată a vorbit cu Adrian Ursu, director editorial al Antena 3, care a dezvoltat subiectul parteneriatului dintre Antena 3 și CNN.

Diferența între Afiliat și Partener:

Adrian Ursu: Până acum Antena 3 era afiliată CNN, așa cum și Pro TV este afiliat. Antena 3 este singura stație de știri afiliată CNN. Aceasta însemna accesul reciproc la materiale video (noi de la CNN, ei de la noi).

Parteneriatul presupune mult mai mult. De altfel, în lume, sunt mult mai puține stații partenere ale CNN.

Antena 3 va difuza o emisiune zilnică, care se va numi CNN Hour
Antena 3 va difuza o emisiune zilnică, care se va numi CNN Hour

Ce înseamnă partener CNN, în cazul Antena 3?

Adrian Ursu: Accesul la CNN Newsroom dar și la o paletă mult mai largă de materiale, documentare, exclusive ale CNN, pe care le poți prelua (nu numai imagini legate de știri)

– Coproducția unei emisiuni zilnice, CNN Hour.

– O secțiune specială pe site, branduită CNN International, cu conținut furnizat de CNN

– O secțiune specială, anul acesta, când sunt alegeri, USA Elections (inclusiv schimburi de echipe)

– Programe de training. Prezentatorii, reporterii, operatorii, redactorii, editorii şi producătorii Antena 3 vor avea acces la programe speciale de training realizate atât la Bucureşti, cât la CNN, în Statele Unite şi Marea Britanie

Ce este emisiunea CNN Hour?

Adrian Ursu: Va fi o emisiune zilnică, de fapt, de luni până vineri. Cel mai probabil va fi o emisiune de Prime-Time, de o oră.

Structura de program o vom discuta în comun, dar va fi preponderent cu informații internaționale. Evident că vor fi și informații interne, însă care au repercusiuni la nivel extern sau care sunt parte a unui context internațional.

Va exista o echipă de producție comună CNN-Antena 3. CNN va trimite la București doi oameni (printre care un producător executiv), care vor lucra cu o echipă de la Antena 3. Emisiunea va fi pe post spre sfârșitul anului.