Anunț îngrijorător pentru români! Guvernul Orban plănuiește restructurări. Unde se va tăia

Anunț îngrijorător pentru români! Guvernul Orban plănuiește restructurări. Unde se va tăia
Ludovic Orban a votat deja la ora 08.00

Premierul a făcut un anunț îngrijorător pentru români. Guvernul Orban plănuiește, printre altele, restructurări la nivelul instituțiilor statului. Ludovic Orban a prezentat o situație cât se poate de alarmantă, care îi vizează pe mulți, cu doar două zile înainte de alegerile prezidențiale.

Anunț îngrijorător pentru români: Guvernul Orban plănuiește restructurări

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban anunță restructurări și taieri, la nivelul bugetarilor. Anunțul neliniștitor pentru toți cei care lucrează în sistem a venit în această vineri, în urma unei discuții ample pe care premierul desemnat a avut-o cu șeful BNR, potrivit știripesurse.ro.

Anunț îngrijorător pentru români! Guvernul Orban plănuiește restructurări. Unde se va tăia
Premierul Orban a făcut un anunț îngrijorător despre restructurări și tăieri salariale

A fost anunțat că urmează reduceri de cheltuieli, la nivel de personal bugetar, după cum susține și primul ministru Ludovic Orban. E vorba de restructurări în sectorul public, iar decizia vine după ce premierul a purtat o discuție cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. La întâlnirea oficială a participat și ministrul de Finanțe, Florin Cîţu. Discuția a cuprins și posibilitatea unei înghețări a salariilor, care ar fi o soluție avansată în această dimineață chiar de către Mugur Isărescu.

Totodată, în această săptămână au fost lansate și câteva avertismente ce vin să îi alarmeze pe români, mai ales că e vorba de bani. „Nu mai sunt bani de salarii în multe domenii”, susțin oficialii.

„Cu siguranță vor urma reduceri, inclusiv pe parte de cheltuieli de personal. În 2019, cea mai mare parte de creșteri o reprezintă cele cu cheltuieli de personal, care sunt de 25%. Înseamnă restructurări ale aparatului administrativ care să fie conforme cu viziunea asupra modului cum trebuie să funcționeze optim fiecare instituție”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, și la doar o zi de la învestirea sa în funcție, când abia își formase noul Executiv, Ludovic Orban a prezentat situația îngrijorătoare a restructurărilor din sistemul bugetar.

„E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, spunea Orban, marți, la o zi de la depunerea jurământului ca premier.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI