Anunț important pentru utilizatorii iPhone și iPad. Ce trebuie să facă urgent, riscă să devină vulnerabili în fața hackerilor

Anunț important pentru utilizatorii iPhone și iPad. Ce trebuie să facă urgent, riscă să devină vulnerabili în fața hackerilor
Utilizatorii Apple sunt sfătuiți să își actualizeze software-ul

Anunț important pentru cei care folosesc iPhone și iPad. Utilizatorii sunt sfătuiți să își actualizeze software-ul, după ce compania a descoperit o vulnerabilitate în sistemele sale de operare.

Apple sfătuiește utilizatorii să-și actualizeze software-ul

În cursul zilelor de miercuri și joi Apple a postat online actualizările de securitate. Potrivit acestora, vulnerabilitatea afectează iPhone-urile care datează de la modelul 6S, a 5-a generație de iPad și mai târziu, iPad Air 2 și mai târziu, iPad mini 4 și mai târziu, toate modelele iPad Pro și a 7-a generație de iPod touch, conform CNN.

Apple a transmis că hackerii ar putea prelua controlul asupra sistemului de operare a unui dispozitiv pentru a „executa cod arbitrar”. Totodată, acești pot să se infiltreze în dispozitive prin „conținut web creat în mod rău intenționat”.

Mai mult de atât, compania a mai transmis că vulnerabilitatea se extinde și asupra computerelor Mac care rulează sistemul de operare Monterey al companiei, dar și browserul Safari al Apple pe sistemele sale de operare Big Sur și Catalina.

Utilizatorii Apple sunt sfătuiți de către experții în securitate să își actualizeze software-ul cât mai repede, astfel încât să fie feriți de pericol. Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură a guvernului SUA a transmis că „un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități pentru a prelua controlul asupra unui dispozitiv afectat”.

Când lansează Apple iPhone 14

Potrivit Bloomberg, Apple plănuiește un eveniment în data de 7 septembrie pentru lansarea noului iPhone 14. Ce îmbunătățiri va avea noul telefonul față de generația precedentă?

Varianta standard iPhone 14 va arată aproape ca cea a iPhone 13. Cu toate acestea, compania va elimina versiunea mini, cea care avea un ecran de 5,4 inchi. În schimb, va adăuga un model cu ecran de 6,7 inchi, ceea ce înseamnă că va fi primul iPhone non-Pro cu un astfel de display.

Totodată, pentru noul iPhone 14 Pro, Apple va înlocui sectorul care înglobează camera și senzorii, numit notch, cu unul în formă de pilulă. Utilizatorii vor avea mai mult spațiu pe ecran, iar Apple va îngloba senzorii Face ID pentru recunoaștere artificială și camera.

iPhone 14 va avea același procesor A15 de pe iPhone 13, însă va primi îmbunătățiri la capitolul cameră. Modelele Pro vor avea o cameră de 48 de megapixeli, alături de cea de 12 megapixeli ultrawide și cea telephoto. Totodată, Apple spune că va îmbunătăți și durata de viață a bateriei.