Anunț important pentru toți șoferii cu abateri rutiere. Cât va fi punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020

Anunț important pentru toți șoferii cu abateri rutiere. Cât va fi punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020
Anunț important pentru toți șoferii cu abateri rutiere

Premierul Ludovic Orban a făcut un anunț important pentru toți șoferii cu abateri rutiere! Punctul de amendă ar putea crește de la 1 ianuarie 2020. Cât va fi?

Anunț important! Cât va fi punctul de amendă de la 1 ianuarie 2020

Premierul Ludovic Orban a propus, miercuri, 27 noiembrie, decuplarea cuantumului amenzilor de salariu minim printr-un proiect de lege. Însă, oficialul a susținut că se va găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă și pentru anul 2020.

Anunț important pentru toți șoferii cu abateri rutiere. Cât va fi punctul de amendă de la 1 ianuarie 2010
Orban a susținut că se va găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă în 2020

„Știu că este înghețat. Asta a fost practica de înghețare, să nu țină cont de salariul minim. Aici, mai degrabă, aș veni cu un proiect de lege în care să nu mai legăm de salariul minim amenzile, pentru că s-a dovedit că dacă a fost necesară prorogarea timp de doi ani de zile a creșterii amenzilor în funcție de salariul minim înseamnă că legarea acestor amenzi de salariul minim nu a funcționat. Vom lua o decizie privitor la această problemă”, a spus premierul.

Punctul de amendă are o valoare de 10%

Un jurnalist l-a atenționat pe Orban că dacă nu se ia repede o decizie la nivel de guvern, punctul de amendă va crește automat de la 1 ianuarie 2020. Drept urmare, premierul a spus: ”O să găsim o soluție”. Amintim că punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie și că plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 și 2018.

„Există o corelaţie între salariul minim şi punctul de amendă, din datele care ne-au fost furnizate de colegii de la Ministerul de Finanţe nu există un impact semnificativ, nici pe partea de venituri bugetare, nici pe partea de, să-i spunem, efecte în plată, sunt nesemnificative aceste efecte”,a susținut Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului în Guvernul Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI