Anunț important pentru mulți români. Ce datorii a șters ANAF în primele zile din 2022

Anunț important pentru mulți români. Ce datorii a șters ANAF în primele zile din 2022
Insitutia a procedat la anularea datoriilor in primele zile din 2022

Vești bune pentru datornicii la ANAF. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a luat decizia de a șterge o parte din datoriile românilor. Cine sunt norocoșii și de ce a luat instituția această decizie? La începutul anului 2022, ANAF a luat decizia de a anula în mod automat câteva datorii. Această decizie a fost luată doar pentru unii români, care au îndeplinit o condiție.

ANAF șterge din datoriile românilor

Mai exact, ANAF a decis să anuleze „creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului 2021, mai mici de 40 lei“, conform Codului de procedură Fiscală.

Datoriile sub 40 de lei aflate în evidența ANAF la data de 31 decembrie 2021 au fost anulate în primele zile din anul 2022.

Plafonul de 40 de lei a fost introdus pentru a evita situațiile în care cheltuielile de executare silită în vederea recuperării sumelor și comunicarea prin poștă să fie mai mare decât datoria în sine.

Este vorba despre taxe, impozite, contribuții sociale, dar și despre dobânzi, penalități sau majorările aferente acestora.

Termenul de șapte zile pentru ștergerea datoriilor sub 40 de lei este prevăzut în ordinul ANAF nr.727/2019.

Și Primăria Sectorului 6 a procedat la fel

De altfel, Primăria Sectorului 6 a anulat datoriile la taxe și impozite pentru cei care au creanțe de până la 40 de lei, fiind vorba despre resturi de plată rămase din reglări de roluri fiscale.

„Decizia a fost luată întrucât urmărirea şi executarea silită a acestora necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul datoriilor.

În cazul de faţă vorbim despre un total de 1.281,10 lei pentru persoane fizice şi de 228, 92 lei pentru cele juridice.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2021, a fost votat astăzi, 6 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Sector 6”, spune Primăria.