Datoriile la taxe şi impozite pe care Primăria Sectorului 6 le anulează

Datoriile la taxe şi impozite pe care Primăria Sectorului 6 le anulează
Consiliul Local a decis

Locuitorii sectorului 6 sunt norocoși. Primăria Sectorului 6 anulează datoriile la taxe și impozite pentru anumități cetățeni. Contribuabilii, persoanele fizice și persoanele juridice care nu mai figurează cu bunuri mobile și imobile înregistrate în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6 vor fi scutiți de plata datoriilor care nu depășesc o anumită sumă.

Persoanele care au datoriile șterse de la taxe și impozite

Mai exact, 225 de persoane fizice și 24 juridice care au datorii până la 40 de lei, majoritatea fiind sub 1 leu vor fi scutite de la plata impozitelor. Este, în general, vorba despre resturi de plată rămase din reglări de roluri fiscale.

„Decizia a fost luată întrucât urmărirea şi executarea silită a acestora necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul datoriilor.

În cazul de faţă vorbim despre un total de 1.281,10 lei pentru persoane fizice şi de 228, 92 lei pentru cele juridice.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2021, a fost votat astăzi, 6 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Sector 6”, mai arată sursa citată.

Astfel, Primăria Sectorului 6 anulează datoriile la taxe și impozite mai mici de 40 de lei.

Proiectul a fost aprobat și la începutul anului 2021

Același lucru s-a întâmplat și la începutul anului 2021, când Consiliul Local a aprobat propunerea primarului Ciprian Ciucu.

”Având în vedere că în evidenţele fiscale ale Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 figurează contribuabili persoane fizice şi persoane juridice cu creanţe fiscale restante, mai mici de 40 lei, care nu mai figurează cu bunuri mobile şi imobile în evidenţele fiscale;

Ţinând seama de faptul că urmărirea şi executarea silită a acestor creanţe fiscale necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul acestora;

Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 propune spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al Sectorului 6, proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2020,

datorate de contribuabilii persoane fizice și persoane juridice care nu mai figurează cu bunuri mobile sau imobile înregistrate în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6”, se arată în expunerea de motive.