Anunţ important pentru clienţii LIDL! E o schimbare majoră, se întâmplă în toate magazinele din ţară începând cu 26 septembrie

Anunţ important pentru clienţii LIDL! E o schimbare majoră, se întâmplă în toate magazinele din ţară începând cu 26 septembrie
Schimbari importante anuntate de LIDL

Este anunţ important pentru clienţii LIDL, conform retailerului german. Este o schimbare majoră și se întâmplă în toate magazinele din ţară începând cu 26 septembrie. Detaliile pe care trebuie să le știe cei care fac cumpărături din aceste magazine, disponibile în articolul de mai jos.

Schimbare importantă la LIDL. Toți clienții trebuie să afle decizia luată de retailerul german

LIDL Romania a anunțat că începând cu 26 septembrie clienții vor putea merge în magazinele sale doar între orele 07:30 si 21:00 de luni până vineri, iar în weekend programul de lucru va fi redus, respectiv între orele 08:00 și 19:00.

În baza modificărilor aduse în program, magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai târziu față de programul actual, și se vor închide cu o oră mai devreme, cel puțin de luni până vineri, pentru ca în weekend să se deschidă cu 30 de minute mai târziu și să fie închise cu 2 ore mai devreme decât în acest moment.

Ce se întâmplă cu magazinele Lidl care au deja programul de lucru redus

LIDL anunță că magazinele care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, vor rămâne la același program în continuare, astfel că în cazul lor clienții nu trebuie să își facă griji că vor interveni modificări. Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează:

Luni – Sâmbătă: Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național. Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul actual.

Duminică: Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00. Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul actual.

Criza energetică, motivul reducerii programului la LIDL?

Conform unor surse din piață, soluția reducerii programului de funcționare seara există și la nivelul asociațiilor din industrie, fiind ridicată în întâlnirile din cadrul Asociației Marilor Retaileri (AMRCR). Ideea nu este momentan împărtășită de toate marile lanțuri de retail și nu a fost luată o decizie la nivelul Asociației, potrivit economica.net.

Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma crizei energetice. De la 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc energia electrică la prețul pieței, chiar dacă au existat interpretări că și ele ar trebui să beneficieze de plafonarea parțială (pentru 85% din consum) la 1 leu/kWh, ala cum prevede noua ordonanță preț plafonat pentru companiile din industria alimentară.

AMCR solicită preț plafonat la energie electrică

Astfel, AMCR vrea să primească energie la preț plafonat și în continuare.

„Comercializarea produselor alimentare nu poate fi exclusă, nici direct prin reglementare, nici indirect prin interpretare, din sintagma ‘industria alimentară’- care nu are o definiţie clară în legislaţia naţională – deoarece asigură funcţionarea permanentă şi optimă a lanţului de aprovizionare către populaţie”, a arătat AMCR.

O decizie în acest sens ar putea fi luată de parlamentari în dezbaterile pe legea care va aproba OUG 119.