A fost făcut un anunț important despre pasajul Basarab, care nu se află în grija nimănui ajungând astfel într-un grad mare de degradare. Construcția de 240 de milione de euro nu a fost reparată, pentru că nu aparține de nimeni. Care este decizia luată azi de Nicușor Dan.
Pasajul Basarab a fost construit în anul 2012, iar costurile pentru ridicarea lui s-au ridicat la 240 milioane de euro.
Cu toate astea, acum, construcția nu apare în grija nimănui. Nerăspunzând nimeni de el nu s-au putut face reparații la timp, astfel că a ajuns într-un grad mare de degradare.
Acum, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat ce a hotărât în legătură cu Pasajul Basarab.
Construcția pasajului Basarab a fost ideea lui Traian Băsescu, primar al Bucureștiului între anii 2000-2004, însă constructorul a fost desemnat în urma licitației pe timpul primarului Adriean Videanu.
De asemenea, cel care a inaugurat pasajul Basarab a fost Sorin Oprescu, asta întâmplându-se pe data de 19 iunie 2011, însă fără ca lucrarea să fie recepționată.
Abia acum, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost atribuit contractul pentru expertiza tehnică a pasajului Basarab, pentru a putea fi preluat de Administrația Străzilor, la aproape 11 ani de la inaugurare. Fiind recepționată lucrarea, se va putea trece la repararea ei.
Astfel, pasajul Basarab va fi expertizat de compania Betarmex SRL, singura care a depus ofertă, la o valoare de 248.500 lei fără TVA.
„Am atribuit contractul pentru expertiza tehnică a acestui obiectiv atât de important, dat în folosință de mai bine de 10 ani. După finalizarea acesteia, pasajul va putea fi preluat de Administrația Străzilor și va fi, în sfârșit, reparat și administrat”, a anunțat Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.
Conform primarului Nicușor Dan, expertiza pasajului Basarab presupune analiza modului de respectare a proiectului, calitatea materialelor folosite, a execuției lucrărilor, precum și starea tehnică a construcției, conform reglementările în vigoare ale legii construcțiilor.
De asemenea, în urma expertizei se va realiza un raport care va conține soluții pentru remedierea eventualelor deficiențe, precum și prioritizarea lor în funcție de urgența executării acestora.
Nu în ultimul rând, expertiza pasajului Basarab va fi făcută în termen de 60 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.