Anunț important de la Bruxelles! Ce a putut să spună Ursula von der Leyen despre România

Ce a spus Ursula von der Leyen despre Romania

Un anunț important a venit de la Bruxelles! Ursula von der Leyen, președinta CE, în primul său discurs despre starea Uniunii, a spus despre medicii români care au tratat pacienți în Italia că sunt un exemplu de solidaritate. Președinta CE mai este de părere că Rusia rămâne un regim politic ostil, iar parteneriatul cu SUA trebuie revitalizat.

Ursula von der Leyen a vorbit despre români în primul său discurs despre stare Uniunii. Ce a spus despre noi

Discursul președintei CE Ursula von der Leyen a început cu un elogiu făcut solidarității europene, aici fiind amințiți doctorii români care au tratat cazuri de COVID-19 în Italia, țară grav afectată de pandemie.

De asemenea, Ursula von der Leyen a vorbit și despre necesitatea ca UE să răspundă mai ferm tuturor provocărilor geopolitice. Astfel, parteneriatul cu SUA trebuie întărit, chiar dacă liderii UE nu sunt mereu de acord cu deciziile Casei Albe, iar Rusia trebuie tratată ca un regim politic ostil, care folosește otrava pentru a scăpa de opozanții politici interni și care se amestecă în procesele electorale din state terțe, a precizt Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a vorbit frumos de Romania
Ursula von der Leyen a vorbit frumos de Romania

Europa a făcut mai mult decât a făcut vreodată

Cu teme fierbinți pe masă, cum ar fi bugetul UE și refacerea economiilor afectate de pandemia de coronavirus, Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a susţinut, miercuri, la Bruxelles, primul său discurs privind starea Uniunii.

Europa a făcut împreună cel mai mult decât a făcut vreodată. Mecanismul nostru de protecție civilă a făcut ca medici din România să trateze pacienți din Italia, iar Letonia să trimită echipamente în alte țări. Oamenii din Europa suferă în continuare. Trebuie să construim o UE mai puternică a sănătății, e momentul să o facem. Când statele membre au închis granițele, noi am creat coridoare verzi.

Ce are de gând Ursula von der Leyen să facă în viitor

Când unele țări au introdus blocaje la export pentru unele echipamente medicale critice, noi am oprit acest lucru. Comisia va înainta o propunere statelor membre, astfel încît să se pună pe picioare o propunere-cadru pentru salariul minim.

Toată lumea trebuie să aibă acces la salariul minim. Sunt o susținătoare a contractelor colective. Competența noastră va respecta suvernaitatea statelor membre”, a declarat Ursula von der Leyen.

De ce trebuie să țină cont prietenii lui Vladimir Putin

De asemenea, prețedinta CE a avut o atitudine dezaporbatoare la adresa celor care caută să mențină relații strânse cu Vladimir Putin.

Celor care susțin legături mai strânse cu Rusia le spun: otrăvirea lui Navâlskăi nu e singulară. Nici imixtiunea în alegerile din lume. Tiparul nu e pe cale să se schimbe și nicio conductă nu o va face”, a specificat Ursula von der Leyen.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI