Vaccinarea copiilor din România, obligatorie: ce și-a propus ministrul Sănătății

Vaccinarea copiilor din România, obligatorie: ce și-a propus ministrul Sănătății

În cazul în care ai avut vreodată o problemă cu vaccinurile și ai ignorat cu entuziasm riscurile la care îți expui copilul prin astfel de practici, este important să ai în vedere că respectivele injecții vor deveni obligatorii.

Se discută de foarte mult timp de posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii în România, printr-o lege cât se poate de restrictivă pe marginea acestui subiect. În contextul în care un astfel de document a fost deja legiferat în mai multe țări din Uniunea Europeană, gestul nu ar fi neapărat unul extrem, ci, mai degrabă, o aliniere la standardele UE.

Victor Costache a făcut de curând mai multe declarații pe marginea vaccinării obligatorii în țara noastră, deși a acceptat faptul că, înaintea legiferării, vor exista numeroase dezbateri referitoare la implementarea proiectului.  Ministrul sănătății ne-a amintit de faptul că mai există 17 țări în Uniunea Europeană în care vaccinarea este obligator și că este foarte probabil că o astfel de lege să ajungă și în țara noastră.

victor costache

„La sfârșitul lui februarie, începutul lui martie, avem o dezbatere publică pe vaccinare. Ce este foarte important: să arătăm că vaccinarea este un curent pozitiv. (…) Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă „obligatoriu”. Lucrăm cu colegii din comisia de sănătate”, a declarat Victor Costache la digi24.

În contextul în care încercăm constant să ne aliniem la standarde europene, faptul că alte 17 țări din UE au găsit ca soluție unică obligativitatea vaccinării, este improbabil să nu vedem un asemenea document legislativ în țara noastră.

Ministrul este însă destul de rezervat în a face promisiuni pe subiect, deoarece conștientizează sensibilitatea situației. „Nu pot să îmi asum ceva înainte de pronunțare. Ar însemna să arăt o lipsă de respect față de colegii din comisia de sănătate”, a concluzionat Victor Costache, ministrul Sănătății din cabinetul Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI