Un bărbat din Iași a murit, după ce a mâncat o conservă și a fost diagnosticat cu botulism. Ce explicații au medicii

Un bărbat din Iași a murit, după ce a mâncat o conservă și a fost diagnosticat cu botulism. Ce explicații au medicii
A murit după ce a mâncat o conservă de pește și a făcut botulism

Bărbatul din Iași care în urmă cu zece zile a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase și diagnosticat cu botulism a murit. În urmă cu doar câteva zile, în unitatea spitalicească a mai fost internată o pacientă care prezenta o formă ușoară a bolii. Ambii pacienți mâncaseră conservă de pește făcută în casă.

A murit după ce a mâncat o conservă de pește și a făcut botulism

În urmă cu zece zile, un bărbat din Iași a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase, fiind diagnosticat cu botulism, după ce a mâncat o conservă de pește făcută în casă și care, potrivit specialiștilor, a fost depozitată în condiții improprii.

”Avem un caz de botulism după consum de peşte dintr-o conservă. Este vorba despre un pacient din Iaşi, în vârstă de 62 de ani. Este un caz grav, pe Terapie Intensivă. În perioada postului, fiind şi dezlegări la peşte, trebuie să fim foarte atenţi la calitatea cărnii pe care o consumăm”, a anunțat atunci prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi.

O tânără din Buzău a fost găsită fără suflare alături de fetița sa. Ce s-a întâmplat?

Între timp, la spital a ajuns și soția lui, din același motiv. Bărbatul de 62 de ani nu a mai putut fi salvat.

”Bărbatul a decedat, avea o formă gravă de boală, pentru că el mâncase cea mai mare cantitate din conserva respectivă. Și soția lui e internată la noi, însă ea a luat două înghițituri și are o formă ușoară de boală. Femeia s-a internat la sfârșitul săptămânii trecute”, au anunțat medicii.

Botulismul este o boală rară, paralitică, ce poate deveni fatală, generată de toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum. Boala se manifestă prin lipsa puterii, vedere încețoșată, stări de oboseală și dificultăți de vorbire. Acestea pot fi urmate de o slăbiciune a mușchilor brațelor, pieptului și picioarelor. Boala nu afectează, de obicei starea de conștiență și nu cauzează febră.