Anunț de ultimă oră în legătură cu pensiile. Ce se întâmplă cu Legea pensiilor și ce spune Viorica Dăncilă

Anunț de ultimă oră în legătură cu pensiile. Ce se întâmplă cu Legea pensiilor și ce spune Viorica Dăncilă

Legea pensiilor intră iar în discuție, spre exasperarea contribuabililor (de la privat). Viorica Dăncilă face în continuare promisiuni, dar parlamentarii mai degrabă o sabotează. Timpul trece, în defavoarea pensionarilor, iar pensiile acelea mărite se vor lăsa așteptate până la alte alegeri.

Legea pensiilor: ce promite Dăncilă

Dacă îi întrebi pe miniștri din Guvernul Dăncilă în legătură cu pensiile, evident, toți îți vor spune că va curge lapte și miere pentru că acesta este singurul discurs pe care l-au învățat și doar asta trebuie să știi. Dacă privești lucrurile din altă perspectivă și ieși din bula minciunii partidelor, vei vedea că pe aproape niciunul dintre legiuitorii care lucrează pe banii tăi în serviciul tău, nu îi interesează dacă vei lua sau nu o pensie mai mare.

Viorica Dăncilă a declarat iar că nici nu se pune problema ca pensiile să nu se mărească, dar nici n-are o explicație concretă pentru întârzierea majorării.

„Mă întâlnesc azi (19 iunie, n.r.) cu reprezentanții pensionarilor, iar la discuții vine și ministrul Muncii. Legea pensiilor va fi aplicată și din 2021. Nu este nicio discuție în acest sen. Ne uităm cu atenție pe toate datele ca să luăm cele mai bune decizii. Ne vom respecta promisiunile conform programului de guvernare”, a declarat premierul în fața jurnaliștilor.

De ce pensionarii nu vor primi niciun sfanț în plus în perioada următoare

Anunț de ultimă oră în legătură cu pensiile. Ce se întâmplă cu Legea pensiilor și ce spune Viorica Dăncilă

Problema este că Legea pensiilor a fost respinsă din cauza absenteismului din Parlament. Prin urmare, tocmai cei care au promis și ar fi trebuit să nu aibă alte priorități, și-au lăsat îndatoririle „în pom” pentru că nu îi sancționează nimeni, doar așa este sistemul. În fond, a venit vara, cum să nu te gândești la vacanță când mai ai și conturile bancare pline. Iar dacă pensiile speciale au fost deja votate, cui îi mai pasă de restul?

Actul normativ a primit doar 65 de voturi „pentru”, dar au fost insuficiente, pentru că o lege organică are nevoie de cel puțin 69 de voturi pentru a trece mai departe. Patru parlamentari și-au luat de la ei putere liber, tocmai azi. Menționăm că PSD deține majoritatea absolută în Senat, cu exact 69 de aleși.

Desigur, atunci când DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare lui Tăriceanu, cu toții au votat pentru menținerea ei. Doar sunt ca o „familie”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI