Moțiunea de cenzură a picat, iar Viorica Dăncilă rămâne „neatinsă”

Autor: Daniel Ștefan - 17:46, 18 iun. 2019

Moțiunea de cenzură a picat. Asta înseamnă că Guvernul condus de Viorica Dăncilă va rămâne la putere, în ciuda eforturilor concertate ale partidelor din opoziție. Nici măcar această „alianță” forțată nu a reușit să dărâme guvernul format de majoritatea PSD și ALDE. Asta spune multe despre forța opoziției.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat și nu cred că mai este ceva surprinzător pentru cineva. Nu doar că nu e prima încercare a opoziției de dărâmare a Guvernului Dăncilă, dar, de această dată, părea că s-au unit mai multe partide și aveau mai multe șanse de izbândă. Nici pe departe…

Moțiunea de cenzură a picat. Dăncilă, încă în picioare, Tăriceanu, din nou vesel

Moțiunea de cenzură a picat, iar Viorica Dăncilă rămâne „neatinsă

Au fost 359 de parlamentari prezenți la procesul de vot. Moțiunea a primit 200 de voturi „pentru” și doar șapte „împotrivă”.

Pentru prima dată, de când guvernul PSD este atacat de opoziție prin moțiuni, Viorica Dăncilă a rămas în sală în timpul votului, pentru a-și apăra guvernul de la tribună, de unde a intrat în polemici cu unii reprezentanți ai opoziției. Premierul a avut o atitudine tăioasă și a dezmințit toate acuzațiile aduse de celelalte partide.

Tot de la tribună, Călin Popescu Tăriceanu a căpătat iar glas, după dezastrul de la alegeri, și a răbufnit:

„M-am gândit cum ar arăta un Guvern mozaic condus de un şomer: Ludovic Orban. PNL, în loc să aibă în fruntea lui un lider din profesiile liberale, are un şomer. Acest Guvern ar fi completat de domnii Barna, Cioloş, Rareş Bogdan. Ce-ar putea să le oferiţi românilor în afară de ceartă? Aţi sta în genunchi cu faţa către Bruxelles. Uitaţi de această moţiune! Aveţi în continuare un culoar la DNA care vă ajută să faceţi dosare. Aveţi grijă, că cei din Pădure ( aluzie la SRI- n.r.) se răzgândesc destul de repede şi o să fiţi din vântători, vânaţi”, a afirmat Tăriceanu, conform Adevărul.

Știre în curs de actualizare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI