Anunț de ultimă oră în dosarul Sorinei Pintea! Decizia care schimbă tot

Anunț de ultimă oră în dosarul Sorinei Pintea! Decizia care schimbă tot

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, va fi judecată sub control judiciar. Curtea de Apel București a admis contestația procurorilor împotriva ridicării tuturor măsurilor odată cu începerea procesului în care este acuzată de procurori de luare de mită.

Sorina Pintea va fi judecată sub control judiciar

Sorina Pintea nu a fost prezentă în instanță, invocând pericolul la care s-ar putea expune, dacă s-ar infecta cu noul coronavirus.

Pe data de 11 mai 2020. Tribunalul București a dispus revocarea măsurii controlului judiciar în cazul fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Pe data de 30 aprilie 2020, Sorina Pintea, la data faptei, manager al spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constanti Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2019-28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins și ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), sume care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică, dar şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare, încheiat în anul 2019.

A fost arestată preventiv de Tribunalul București

Conform anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unității medicale pe care o conducea.

”În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, spune DNA.

Iniţial, pe data de 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, dar a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, plasând-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI