Anunț de ultimă oră despre pensiile militare de stat. Ce se va întâmpla cu ele, oficial

Anunț de ultimă oră despre pensiile militare de stat. Ce se va întâmpla cu ele, oficial
Pensiile militare de stat vor crește în anul 2020

Pensionarii militari primesc o veste bună din partea Guvernului României. După încă o rundă de discuții, Executivul a acceptat eliminarea inechităților cu privire la pensiile militare de stat. Acestea vor crește în anul 2020, când vor fi indexate cu 4,6%.

Pensiile militare de stat vor crește în anul 2020

O nouă rundă de discuții cu privire la eliminarea inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat a avut loc la Palatul Victoria. O delegaţie a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a negociat cu secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi cu reprezentanţi ai Ministerelor Apărării Naţionale şi Muncii.

Discuțiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechități în ceea ce privește aplicarea legislației și calcularea drepturilor militarilor. Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al PSD, să îi asigure pe reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formațiune politică va susține în Parlament o inițiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea, a transmis Guvernul României.

Executivul a decis să elimine inechitățile privind pensiile militare de stat și indexarea acestora cu 4,6%. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a precizat că are mandat din partea premierului să îi asigure pe reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că PSD va susține modificarea legii cu privire la pensiile militare de stat.

În aceste condiții, persoanele care s-au pensionat în ani diferiţi, dar au desfăşurat aceeaşi activitate, în condiţii similare, vor beneficia de aceleași drepturi, iar pensiile vor reflecta vechimea în muncă și contributivitatea celor care beneficiază de pesnie.