Anunț de ultimă oră de la ministerul Educației. Ce se întâmplă cu examenul de titularizare. Mii de profesori, revoltați

Anunț de ultimă oră de la ministerul Educației. Ce se întâmplă cu examenul de titularizare. Mii de profesori, revoltați
Anunț de ultimă oră de la ministerul Educației. Ce se întâmplă cu examenul de titularizare. Mii de profesori, revoltați. Sursa foto: edupedu.ro

Lovitură dură pentru cei care voiau să se înscrie la concursul de Titularizare 2020. Monica anisie a semnat un Ordin de Ministru prin care concursul a fost suspendat pe perioada stării de alertă.

Ministerul Educației a făcut anunțul. Ce se întâmplă cu examenul de Titularizare 2020. Mii de profesori, revoltați

Examenul de Titularizare 2020 a fost suspendat din cauza epidemiei de coronavirus. Condorm unui Ordin de Ministru semnat de Monica Anisie, concursul de Titularizare 2020 a fost suspendat pe perioada stării de alertă impusă de epidemia de COVID-19.

Astfel, potrivit Ordinului, toate activitățile programate în calendarul de mobilitate începând din data de 18 iunie, au fost suspendate. Ordinul a apărut cu doar câteva ore înainte ca profesorii să își poată depune dosarele de înscriere. Ordinul de Ministru nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial.

Monica Anisie a oprit examenul de Titularizare 2020
Monica Anisie a oprit examenul de Titularizare 2020. Sursa foto: hotnews.ro

Examenul de Titularizare 2020, suspendat pe timpul stării de alertă

Toate etapele ce vizează examenul de Titularizare 2020 au fost suspendate pe perioada stării de alertă, care a fost prelungită pentru 30 de zile printr-o hotărâre a Guvernului Orban. În plus, se mai precizează că activitățile, prevăzute la alineatul (1), vor fi reluate „conform unui calendar aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării, după încetarea stării de alertă instituită pe întreg teritoriul țării”.

Concursul de Titularizare 2020 este adersat celor care își doresc să se angajeze într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Astfel, pentru a se titulariza, deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă din profilul postului.

Ce notă trebuie să obțină suplinitorii

Cei care vizează un post de suplinitor, fiind vorba de angajarea pe o perioadă determinată, cei care vor să îl ocupe trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Proba scrisă a examenului pentru Titularizare 2020 în învățământ ar fi trebuit să se țină pe data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare impuse de epidemia de coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI