Anunț alarmant pentru populația României. Ce decizie au luat polițiștii

Anunț alarmant pentru populația României. Ce decizie au luat polițiștii
EUROPOL anunță proteste ale polițiștilor

Conform EUROPOL, astăzi a avut loc Congresul sindicatului. Datorită actualei situații, congresul a fost ținut în sistem online. Printre subiectele discutate s-a numărat și cel al posibilelor proteste generate de angajații Ministerului de Interne.

EUROPOL cere bonificații pentru polițiști

În comunicatul publicat pe site-ul Sindicatului EUROPOL, s-au menționat subiectele discutate în congresul susținut astăzi, 26 octombrie. Printre acestea și mesajele îndreptate spre nevoia membrilor sindicatului de a fi mai uniți. Un alt mesaj a fost acela al luării de atitudine când drepturile membrilor sunt în pericol. S-a făcut și un raport al rezultatelor Sindicatului EUROPOL pentru polițiștii pe care îi reprezentă.

În contextul în care Guvernul Orban a decis acordarea de remunerații, sub forma de stimulente, către profesori, în pandemie, sindicatul a propus în ședința de astăzi un demers asemănător pentru polițiștii aflați în prima linie, în stradă. Bonificația, conform deciziei de astăzi a EUROPOL, ar fi tot de 2.000 de lei pentru fiecare angajat aflat în prima linie.

”În acest sens, în cadrul întâlnirii au fost adoptate două rezoluții importante privind realizarea unui calendar al acțiunilor de protest ca răspuns la refuzul Ministerului Afacerilor Interne de a iniția demersuri legislative astfel încât și noi, polițiștii, să beneficiem de stimulentul de risc în cuantum de 2000 lei, precum personalul care lucrează în sistemul de învățământ.”, se spune în comunicat.

Sindicatul anunță proteste ale polițiștilor

În ultima perioadă reprezentații sindicatului au tras semnale de alarmă în ceea ce privește salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Dar și despre lipsa de interes a organelor în drept de a garanta aceste drepturi ale angajaților din cadrul Ministerului de Interne. În cadrul congresului EUROPOL a mai adoptat o rezoluție prin care anunță proteste dacă nu se rezolă situația.

”(…) a doua rezoluție adoptată, aceasta este reprezentată de un demers prin care vom solicita în mod explicit oferirea, de către Guvernul României,  a unor garanții referitoare la modalitatea de aplicare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În sensul acordării tranșei de 3/4 din salariul de bază, în caz contrar fiind nevoiți să luăm în calcul „suspendarea” serviciului polițienesc.

Anunț alarmant pentru populația României. Ce decizie au luat polițiștii
EUROPOL anunță proteste

În aceeași modalitate în care au procedat judecătorii și grefierii la începutul acestui an când le-au fost periclitate pensiile speciale. Această formă de protest față de modul în care guvernanții ne tratează, va avea în vedere limitarea strictă a activității polițiștilor. Exclusiv pentru asigurarea evenimentelor urgente, semnalate prin SNUAU 112,. Fără desfășurarea altor activități curente cum ar fi soluționarea lucrărilor curente. Dosarelor penale, verificarea persoanelor izolate/carantinate ori executarea acțiunilor. Este un mesaj ferm pe care vrem să îl transmitem celor care ne guvernează. Celor care ne-au ignorat constant în această perioadă dificilă pentru întreaga societate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI