Anul școlar 2020-2021. Ultimele informații, ce se întâmplă cu vacanța și cu examenele

Anul școlar 2020-2021. Ultimele informații, ce se întâmplă cu vacanța și cu examenele
Anul școlar 2020-2021. Informații despre vacanță și examene

„Valul trei al pandemiei ar putea schimba structura anului școlar 2020-2021”, anunța marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a adăugat că elevii vor continua să meargă fizic la ore, chiar și după ce rata de incidență din localitățile lor va trece de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. „Dar prelungim vacanța de Paști la o lună”, informa în aceeași zi oficialul, pentru a include atât Paștele catolic, cât și cel ortodox, dar și pentru a reduce mobilitatea în perioada lunii aprilie. Miercuri, acesta a revenit cu o nouă propunere, după un val de critici: lungirea cu o săptămână a școlii. Singurul lucru neschimbat a rămas Evaluarea Națională.

Pandemia a schimbat structura anului școlar 2020-2021. Informații despre vacanță și examene

Timp de două zile, marți și miercuri, ministrul Educației a venit cu mai multe propuneri pentru a schimba structura anului școlar 2020-2021. Inițial, Sorin Cîmpeanu a anunțat o prelungire cu două săptămâni a semestrului al II-lea și mutarea Evaluării Naționale la începutul lunii iulie. După un val de critici, oficialul a revenit miercuri cu o nouă propunere, de a lungi cu o săptămână intervalul în care elevii merg la școală. Evaluarea Națională a rămas pe poziții, urmând a se desfășura cum era stabilită înainte.

Ministrul a schimbat și perioada vacanței de primăvară, care va ține acum o lună, între 2 aprilie și 4 mai, pentru a fi „o punte între Paștele catolic și cel ortodox”, dar și pentru a reduce mobilitatea în perioada lunii aprilie.

După mustrări, venite din partea profesorilor, părinților și elevilor, Cîmpeanu a convocat joi, în 25 martie, o ședință a Grupului de Dialog Social din care fac parte cadrele didactice, învățăceii și tutorii lor. Astfel, s-a ajuns la unele soluții de compromis, anume ca vacanța de primăvară să rămână de o lună, cu excepția claselor terminale, urmând ca cei de a VIII-a și a XII-a să facă școală online în perioada de vacanță suplimentară a celorlalți – intervalul 12-29 aprilie.

Calendarul anului școlar⌈ Examene

Evamenele naționale se vor desfășura tot la datele anunțate anterior, respectiv 22-25 iunie probele scrise ale Evaluării Naționale, 28 iunie-1 iulie pentru Bacalaureat. Cîmpeanu a menționat că evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA, rămân programate cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități necarantinate.

Evaluarea națională pentru cei din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20-23 aprilie pentru perioada 25-28 mai. Anul școlar se va încheia în data de 25 iunie, nu 18 iunie cum era până acum. Pentru învățământul tehnologic nu se decalează finalul anului școlar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI