Anul școlar 2020-2021. Noutăți pentru milioane de elevi. Anunțul oficial

Anul școlar 2020-2021. Noutăți pentru milioane de elevi. Anunțul oficial
Detalii an școlar 2020-2021. Noutăți

Nouă veste pentru părinți și elevi! Sorin Cîmpeanu vine cu detalii despre anul școlar 2020-2021 greu încercat în România din cauza contextului în care s-a desfășurat. Ce noutăți dezvăluie oficialul?

An școlar 2020-2021. Noutăți pentru elevi

Ministrul Educației a făcut un anunț extrem de important în această seară, la Antena 3. Acesta a vorbit despre cel mai încercat an școlar din România și despre parcurul elevilor care sunt în ani terminali și au mari emoții pentru cum vor merge lucrurile în viitorul apropiat în examenele importante din viața lor.

Noile detalii au avut loc în contextul în care președintele Consiliului Național al Elevilor i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor. „Am o întrebare legată de transportul elevilor. E un subiect discutat zilele acestea. Vreau să-l rog pe domnul ministru să ne explice un pic și cum va fi începând de luni”, a spus Rareș Voicu, sâmbătă seară.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226.

Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km”, a venit oficialul cu detalii.

Anunțurile ministrului Educației

A doua noutate indicată în discursul de azi, 6 martie, este legată de scoaterea plafonului, limitarea de distanță care era până acum de 50 de km. Naveta va fi astfel decontată indiferent de distanța pe care elevul o parcurge de la casa sa până la școală.

Un alt treilea lucru de interes pentru elevi și părinți este despre obligația elevului să avanseze banii care nu mai este valabilă. Banii vor fi astfel avansați de către Ministerul Educației din cadrul bugetului de 100 de milioane de lei strict pentru decontarea navetei elevilor. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației.

În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI