Anul școlar 2020-2021. E oficial. De când vor merge, de fapt, elevii la școală

Anul școlar 2020-2021. E oficial. De când vor merge, de fapt, elevii la școală
An școlar 2020-2021. Când vor merge copiii la școală? 

Noi detalii despre anul școlar 2020-2021! Când vor merge, de fapt, elevii la școlă? Prim-ministrul României vine cu declarații despre situația copiilor.

An școlar 2020-2021. Când vor merge copiii la școală?

Părinții și elevii au avut parte de multe anunțuri diferite despre revenirea la școală în ultima perioadă, dar acum premierul țării vine cu ultima veste oficială. Ludovic Orban declară că elevii vor merge la școlă începând cu 14 septembrie, pentru că dreptul la educație trebuie respectat. Cu toate astea, micuții trebuie să respecte regulile primordiale acestora vremuri, adică distanțarea și purtarea măștii de protecție în spații închise. Există totuși posibilitatea ca în unele județe să înceapă școala mai târziu, iar elevii să aibă cursuri online, dacă sunt prea multe cazuri de infectare. Decizia finală urmează să se ia în cursul săptămânii viitoare. Situația epidemiologică este într-o continuă schimbare, iar autoritățile analizează bine toate scenariile pentru începerea școlii. Având în vedere radiografia României în contextul actual, oficialii au luat în calcul și data de 1 octombrie, dar premierul a susținut că școala va începe în perioada normală – mai exact, pe 14 septembrie.

„Au fost puncte de vedere exprimate de medici epidemiologi, ca urmare a anchetelor epidemiologice, care au constatat că mulţi dintre cei infectaţi se întorceau din sejururi şi că sunt puncte de vedere legate de faptul că ar trebui consumată boala într-o perioadă, dar nu s-a luat nicio decizie, nu s-a discutat la nivel de Guvern şi vom anunţa când e de anunţat. Scoala începe pe 14 septembrie, asta am anunţat clar, dreptul la educaţie trebuie respectat, scoala trebuie să înceapă pe 14 septembrie”
Ludovic Orban

Detalii despre anul școlar 2020-2021
Detalii despre anul școlar 2020-2021

„Copiii trebuie și profesorii trebuie să rămână sănătoși”

„Încercăm să luăm această decizie cât mai repede posibil. Vom lua o decizie în foarte scurt timp și vom prezenta acesta trei scenarii, la care se lucrează împreună cu Ministerul Sănătății. Cheia este de fapt la Ministerul Sănătății, care trebuie să ne spună cum anume să revenim la școală în siguranță. Copiii trebuie și profesorii trebuie să rămână sănătoși”
Monica Anisie