Monica Anisie, schimbări de ultimă oră în sistemul de învățământ hibrid. La ce interval de timp vor merge elevii la școală

Monica Anisie, schimbări de ultimă oră în sistemul de învățământ hibrid. La ce interval de timp vor merge elevii la școală
Monica Anisie, schimbări de ultimă oră în sistemul de învățământ hibrid. La ce interval de timp vor merge elevii la școală

În contextul pandemiei de COVID-19, reînceperea școlilor reprezintă unul dintre subiectele intens dezbătute de către oficiali. Cea mai pertinentă variantă este aceea a sistemului hibrid, în care elevii vor merge prin rotație la școală. Recent, ministrul educației, Monica Anisie, a anunțat perioada cea mai indicată la care să se facă acest schimb între cursurile online și orele la școală.

La ce perioadă ar trebui să aibă loc rotația în școli

Potrivit Monicăi Anisie, specialiștii în sănătate publică recomandă ca rotația în sistemul hibrid, unde jumătate dintre elevi rămân acasă, parcurgând cursuri online, iar cealaltă jumătate vine la școală, să aibă loc la un interval de două săptămâni, și nu la o săptămână, așa cum era propunerea inițială.

Motivul este unul medical, pentru a depăși perioada de 14 zile, recomandată în cazul infectării cu COVID-19. Astfel, dacă un elev riscă să se îmbolnăvească, va avea timp în cele două săptămâni să se autoizoleze sau să se vindece, a declarat ministrul Educației, marți seara, la Digi24.

Sursă foto: Digi24

De asemenea, Monica Anisie a mai precizat faptul că distanța dintre elevi, inițial stabilită la doi metri, se va schimba, putându-se păstra doar un metru, în funcție de fiecare unitate de învățământ.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru.

Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a spus aceasta, potrivit Digi24.

Cum se vor derula orele în cazul sistemului hibrid

Ministrul Educației a menționat, marți seara, cum se vor derula cursurile în instituțiile unde se adoptă sistemul hibrid. Monica Anisie a explicat că elevii care vor sta acasă, vor urmări cursurile live, pe platformă, fiind la curent cu ce li se predă colegilor la clasă. Astfel, profesorii nu vor fi nevoiți să predea materia de două ori.