Anul școlar 2020-2021. Cum se vor calcula mediile elevilor, dacă vor fi scoase tezele

Anul școlar 2020-2021. Cum se vor calcula mediile elevilor, dacă vor fi scoase tezele
Mediile semestriale se vor calcula fara nota la teza prin rotunjirea mediei

Anul școlar 2020-2021. S-a aflat cum se vor calcula mediile elevilor, în contextul în care au fost scoase tezele. Tezele nu vor mai fi susținute de elevii din învățământul preuniversitar în acest an școlar. Astfel, mediile elevilor se vor calcula după o altă formulă, conform unui act normativ al Ministerului Educației și Cercetării.

Anul școlar 2020-2021. Cum se calculeză media semestrială, în contextul în care nu se mai dau teze

Elevii nu vor mai susține în anul școlar 2020-2021 teze, astfel că mediile nu se vor mai calcula ca înainte.

Ca urmare a situaţiei desfăşurării activităţilor educaţionale în mediul online, am decis, prin consultare la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ca în anul şcolar 2020-2021 să nu se susţină teze, ca formă de evaluare sumativă”, a scris Monica Anisie.

Elevii nu vor mai sustine teze in acest an scolar
Elevii nu vor mai sustine teze in acest an scolar

Tezele, suspendate în anul școlar 2020-2021

Mai exact, Ordinul ministeului Educației, ce se aplică deja, suspendă, pe durata anului școlar 2020-2021, toate prevederile legate de tezele pe care trebuie să le dea în fiecare semestru elevii la câteva materii.

Astfel, elevii de gimnaziu, liceenii, elevii de la școlile profesionale sau postliceale nu vor mai susține teze, media semestrială urmând să fie calculată și în cazul materiilor la care, în mod normal, se susțin teze, potrivit ordinului MEC, “prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg”. Așadar, în anul școlar 2020-2021 mediile tuturor materiilor se vor calcula la fel.

Media semestrială se rotunjește

Media semestrială urmând a se calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obţinute prin evaluarea continuă, la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului“, a mai scris Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

În cazurile în care diferențele până la un număr întreg este de 50 de sutimi, rotunjirea mediei se va face în favoarea elevului. Mai exact, dacă o medie semestrială calculată este de 7,50, elevului i se va trece în catalog media 8.

Teza avea 25% din ponderea mediei semestriale

Astfel, după cum stabilește regulamentul școlar, tezele au o pondere de 25% din media semestrială a elevilor, notele obținute la aceste lucrări scrise fiind notate în catalog, alături de mediile semestriale sau anuale, cu roșu.

Astfel, în contextul în care tezele au fost suspendate în acest an școlar, singurele note care vor mai fi trecute în catalog cu cerneală roșie vor fi mediile semestriale și cele anuale.

Tezele au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus

Disciplinele la care se dau teze, precum și perioadele în care se desfășoară acestea sunt stabilite de ministerul Educației, printre ele regăsindu-se limba română, matematica și fizica.

Măsura suspendării tezelor în anul școlar 2020-2021 a fost luată în contextul în care, din cauza epidemiei de CODIV-19, elevii fac cursuri, pentru o perioadă, exclusiv online și nu toți copiii pot susține teste astfel. Asta i-ar dezavantaja pe aceștia în raport cu colegii lor care pot susține teste online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI