Anul școlar 2020-2021. Cine revine fizic în școlile din România, începând de luni. Atenție, unii copii vor învăța de acasă

Anul școlar 2020-2021. Cine revine fizic în școlile din România, începând de luni. Atenție, unii copii vor învăța de acasă
Cine revine la scoala din 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a avut azi o ședință de lucru la Palatul Cotroceni, la care au participat mai mulți membri ai guvernului, printre care ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și ministrul Educației Sorin Câmpeanu. La această ședință de lucru s-a discutat despre redeschiderea școlilor din data de 8 februarie, data la care începe semestrul al doilea din anul școlar 2020-2021.

Anul școlar 2020-2021. Cine revine fizic în școlile din România, începând de luni

Președintele Klaus Iohannis a oferit și o declarație de presă în urma acestei ședințe de lucru de la Palatul Cotroceni. Acesta spun că școlile se vor redeschide, însă există și anumite situații în care elevii vor învăța online.

”Am discutat o tema care este extrem de importanta pentru milioane de romani. Ce se va intampla cu scolile din Romania de saptamana viitoare. Am inceput cu o analiza a contextului pandemic: nu nu am scapat de pandemie, trebuie sa fim in continuare responsabii, dar putem sa constatam ca in ultimele saptamani, incidenta bolii s-a redus un pic. Sunt mai putine persoane la terapia intensiva, trendul este descendent, așa cum spun specialiștii. Nu suntem singuri in Europa si ne-am uitat putin in jur si putem sa constatam ca marea majoritate a tarilor din Uniunea Europeană deschid scolile sau vor fi deschise. Doar 3 state acum nu deschid scolile, in csosecinta, in unanimitate am decis ca incepand de luni majoritatea copiilor merg fizic la scoala.

”Pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte”

 Trebuie sa respectam si situatia din fiecare localitate si pentru fiecare scoala trebuie luate masuri foarte stricte pentru ca noi ne dorim ca scoala sa se desfasoare in conditii sigure. În localitătile în care sunt putin cazuri de coronavirus, toti copiii merg fizic la scoala. In localitatile in care sunt ceva mai multe cazuri, acolo copiii de gradinita merg la gradinita, clasele 1-4 merg la scoala, apoi doar copiii de clasa 8 si tinerii de clasa a 12. In localitatile unde sunt destul de multe cazuri, adică in scenariul rosu, merg fizic doar copiii la gradinita si cei de 1-4 la scoala, iar ceilalti fac scoala online. Iar în localitatile unde incidenta unde este mai mare și care intra in carantina, toata lumea sta acasa. (…) Mai sunt detalii de clarificat, azi se va pregati un ordin de ministru. Pregatiti copiii pentru scoala!”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Luni, 8 februarie începe cel de-al doilea semestru din anul școlar 2020-2021. Următoarele vacanțe din semestrul al doilea sunt:

vacanța de primăvară: 10 zile (2 – 11 aprilie 2021); Paștele catolic este pe 4 aprilie 2021
vacanța de primăvară: 10 zile (30 aprilie – 9 mai 2021); Paștele ortodox este pe 2 mai 2021
vacanța de vară: (19 iunie – septembrie 2021)