Anul Nou Chinezesc 2021. Când începe Anul Bivolului de Metal și cum ne influențează

Anul Nou Chinezesc 2021. Când începe Anul Bivolului de Metal și cum ne influențează
An nou chinezesc 2021

Anul Nou Chinezesc 2021 influențează altfel nativii. Când începe Anul destinat Bivolului de Metal și ce urmează să se întâmple pentru fiecare zodie în parte?

Zodiac Chinezesc 2021: Anul Bivolului de Metal

Anul Nou chinezesc mai este cunoscut și drept Anul Bivolului alb de Metal și vine după Anul Șobolanului de Metal. Bivolul este un animal rezistent, de încredere și pe care te poți baza, conform horoscopului chinezesc.

De asemenea, aduce multe schimbări odată cu puterea cu care face lucrurile. Anul chinezesc se sărbătorește cu întârziere față de cel normal pentru că acesta se bazează pe calendarul care ține seama de ciclurile Lunii. Sărbătoarea se află astfel la a doua Lună Nouă, după solistițiu de iarnă.

Mai exact, schimbarea începe de pe 12 februarie 2021 și se termină pe data de 30 ianuarie 2022. În zodiacul european, Bivolul e echivalentul Capricornului. Cele 12 animale zodiacale care i se alătură sunt: Șobolan, Bivol (Bou), Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Oaie, Maimuță, Cocoș, Câine, Porc.

Bivolul e sinonim cu rezistență, fiind o forță a naturii, determinare și muncă pentru a atinge potențialul maxim. De asemenea, acesta reprezintă și realizarea cu succes în viața profesională, motiv pentru care anul 2021 e unul de bun augur, chiar unul din cei mai buni de până acum.

Și totuși și în cazul acesta, rezultatele vin după multă muncă și nu se bazează aproape deloc pe noroc. Urmează să fie descoperite noi aspecte care îndeamnă fiecare zodie la cunoaștere și evoluție.

Cum au apărut zodiile chinezești?

Conform unei legende vechi, Buddha a chemat într-o zi toate animalele la el în zi de sărbătoare, dar numai 12 au răspuns: tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calil, capra, maimuța, cocoșul, câinele, porcul, șobolanul și boul.

Atunci a decis să numească cei 12 ani ai unui ciclu după acele animale. Legenda mai arată și că animalele s-au întrecut între ele pentru a ajunge pe primele locuri. Culorile Anului Chinezesc al lui 2021 sunt verde și roșu. Verdele reprezintă natura, iar roșul este focul.

Ciclurile de 60 de ani

„Spre deosebire de calendarul gregorian, în care succesiunea anilor este liniară, calendarul chinezesc este compus din cicluri de 60 ani. Fiecărui an din calendarul chinezesc îi este asociat un nume compus din două parți: o tulpină celestă și o ramură terestră.”

  • Există 10 tulpini celeste:

Jia (lemn – în stare naturală)
Yi (lemn – prelucrat)
Bing (foc – natural)
Ding (foc – artificial)
Wu (pământ – sol natural)
Ji (pământ – lut prelucrat)
Geng (metal – în stare naturală, minereu)
Xin (metal – prelucrat)
Ren (apă – curgătoare)
Gui (apă – stătătoare)

  • Ramurile terestre sunt cele 12 animale din zodiacul chinezesc:

Zi (Șobolan)
Chou (Bivol)
Yin (Tigru)
Mao (Iepure)
Chen (Dragon)
Si (Șarpe)
Wu (Cal)
Wei (Capră)
Shen (Maimuță)
You (Cocoș)
Xu (Câine)
Hai (Mistreț)
(Sursa: eastrolog.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI