Antiviralul care elimină rapid covid-19 din organism. E secretul medicilor de la Timișoara

Antiviralul care elimină rapid covid-19 din organism. E secretul medicilor de la Timișoara
Medicamentul care elimină repede coronavirusul din organism

Un medicament care era folosit până acum în tratamentul formelor severe de gripă s-a dovedit a fi un antiviral care elimină rapid COVID-19 din organism. Acesta este secretul medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

Antiviralul care face minuni împotriva coronaviruslui

În aproape un an de la descoperirea primului caz de coronavirus, medicii din întreaga lume au încercat să găsească medicamente care să lupte eficient cu SARS-COV-2. În ceea ce priveşte doctorii din România, aceştia au reuşit să afle antiviralul care elimină rapid COVID-19 din organism. Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș din Timișoara au explicat că Favipiravir, folosit până acum în tratamentul formelor grave de gripă, ajută enorm organismul pentru a elimina acest virus, reducând astfel şi perioada de spitalizare.

Se pare că pastila a intrat deja în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătăţii, aceasta ameliorând chiar şi simptomele infecţiei cu noul coronavirus. Astfel, autorităţile vor importa aproape 800.000 de astfel de tablete pentru a fi distribuite spitalelor care găzduiesc pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2. Cantitatea este pentru circa 10.000 de pacienţi.

“Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID 19, cu probele de inflamație modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit.”, a explicat Maria Cerbu, medic la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, conform Antena3.

Medicii, avertisment pentru români

Desigur, specialiştii avertizează că acesta este un medicament care nu poate fi administrat oricui şi oricând. Conform medicilor, Favipiravir are efecte secundare majore, motiv pentru care acesta poate fi oferit pacienţilor doar dacă aceştia se află în spital, sub supraveghere atentă. Tratamentul durează cinci zile.

“Sunt 16 comprimate de înghițit, opt dimineața, opt seara, în prima zi. Din ziua a doua de tratament, se iau trei dimineața și trei seara, și atunci se face sub supraveghere medicală, pentru că e complicat să îi pui unui pacient în mană opt comprimate și să îi spui: înghițiți-le dumneavoastră! Trebuie să stai de vorbă cu pacientul și să îi explici. Pentru că e important să fie aderent la tratament”, a mai precizat doctorul Maria Cerbu.

Pentru următoarea perioadă sunt aşteptate rezultatele unor studii clinice internaţionale cu Favipiravir pentru COVID-19. Târi precum Italia, SUA, Germania şi Canada încearcă să afle totul despre legătura dintre medicament şi virus.