Anthony Fauci, avertisment sumbru pentru ianuarie 2021. Pandemia ia o turnură neașteptată

Anthony Fauci, avertisment sumbru pentru ianuarie 2021. Pandemia ia o turnură neașteptată
Anthony Fauci susține că pandemia va lua o turnură neașteptată

Potrivit șefului Institutului american de boli infecțioase, cea mai grea parte a pandemiei de coronavirus abia acum urmează. Anthony Fauci susține că, în ciuda recomandărilor, oamenilor le va fi greu să nu se întâlnească în perioada sărbătorilor. Acest lucru va duce la un val mai puternic de infectări în câteva săptămâni.

Anthony Fauci, avertisment sumbru pentru ianuarie 2021

În cadrul unui interviu pentru CNN, Anthony Fauci a vorbit despre perioada sărbătorilor de iarnă. Șeful Institutului american de boli infecțioase a spus cum ar putea evolua infectările cu noul COVID-19 în următoarele săptămâni.

„Motivul pentru care sunt îngrijorat şi care îi îngrijorează şi pe colegii mei din domeniul sănătății publice este că, foarte probabil, vom asista la o creștere rapidă a cazurilor după Crăciun și Anul Nou. După cum am mai spus, ar fi un val care vine peste alt val. Dacă vă uitați la grafice, evoluția cazurilor de la sfârșitul toamnei și începutul iernii este cu adevărat îngrijorătoare”, spune specialistul.

Joe Biden, despre pandemie

Președintele ales al Statelor Unite a spus săptămâna trecută că ”cele mai negre zile ale pandemiei vor urma”. Anthony Fauci susține că este de aceeași părere cu Joe Biden și că situația s-ar putea înrăutăți în următoarele săptămâni.

„Cu spitalizările la peste 120.000, suntem într-un punct cu adevărat critic. Așa că împărtășesc îngrijorarea președintelui ales Biden, că în următoarele săptămâni situația s-ar putea înrăutăți.

Trebuie să fim onești și umili și să recunoaștem că nimeni nu știe cu siguranță (care este pragul imunității de turmă, n. r.). Dar cred că între 70 și 85% este o estimare rezonabilă, cu care majoritatea colegilor mei epidemiologi sunt de acord”, a mai spus Anthony Fauci.

Anthony Fauci a fost vaccinat împotriva COVID-19

Epidemiologul american Anthony Fauci s-a vaccinat împotriva noului coronavirus. Precum președintele ales Joe Biden, specialistul a fost și el inoculat cu prima doză de vaccin chiar în fața camerelor de filmat.

”Ei bine, pentru mine, vaccinul este important din două motive. Primul este că sunt medic chiar aici la Clinica Insitului Național de Sănătate și îngrijesc pacienți. Dar, la fel de important, sau poate chiar mai important este rolul simbolic al vaccinării mele pentru ca restul țării să se simtă extrem de încrezătoare în siguranța și eficacitatea acestui vaccin. Și vreau să îi încurajez pe toți cei care au ocazia să se vaccineze, pentru a avea un scut de protecție deasupra țării care ar putea încheia pandemia”, a spus Fauci, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI