Antena 3 a dat lovitura, după ani de chin. Anunțul făcut cu mare fast de către trust

Antena 3 a dat lovitura, după ani de chin. Anunțul făcut cu mare fast de către trust
Mircea Badea, încântat și el de vestea bună pe care a primit-o Antena 3

Postul de radio 3 FM, al Antena 3, a fost în cele din urmă lansat chiar în acest final de săptămână. Vineri au fost, pe frecvența 106,2, au fost transmise primele emisiuni. Mai exact, sunt retransmise producții ale postului de televiziune. Din cauza pandemiei de coronavirus, ascultătorii vor fi nevoiți să mai aștepte până când 3 FM va putea emite și emisiuni în direct. Pandemia nu permite, în prezent, realizarea unor producții proprii, după cum a spus Adrian Ursu în ședința CNA de luna trecută.

Proiectul 3 FM a fost pus în stand-by mai mulți ani din cauza unei dispute în instanță între proprietarii City FM și CNA

3FM a primit modificarea serviciului de programe cu un vot în unanimitate din partea membrilor CNA. Acest lucru vine după două amânări a câte șase luni pentru începerea difuzării programelor pentru postul de radio al Intact.

Conducerea trustului media încearcă de foarte mult timp să lanseze proiectul 3 FM, dar problemele s-au ținut scai. Pe 24 noiembrie 2015, CNA a organizat un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvențe, printre care și două de București. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM.

Doar că la momentul respectiv CNA nu i-a putut elibera licența pentru că licența era în litigiu. Mai exact, proprietarii City FM, care deținuseră anterior licența, au contestat în instanță decizia CNA de a le retrage această frecvență. Procesele s-au lungit până în 2018, timp în care Antena 3 nu a putut să-și lanseze postul de radio.

Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toți radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situație este din cauza CNA, a modului în care CNA funcționează.

Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licențele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepție: Licența 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA”, declara Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, despre litigiul care a ținut pe loc proiectul celor de la Antena 3, conform paginademedia.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI