20 apr. 2021 | 11:49

Annalena Baerbock, înlocuitoarea Angelei Merkel? Cine e femeia care ar putea deveni cancelarul Germaniei

Politică
Annalena Baerbock, înlocuitoarea Angelei Merkel? Cine e femeia care ar putea deveni cancelarul Germaniei
Cine este Annalena Baerbock, femeia care ar putea să o înlocuiască pe Angela Merkel

Cine este Annalena Baerbock? Femeia ar putea să fie înlocuioarea Angelei Merkle. Ce detalii sunt cunoscute despre cea care ar putea să îl înlocuiască pe cancelarul Germaniei?

Cine este Annalena Baerbock? Ar putea devenii noul cancelar al Germaniei

Annalena Baerbockeste candidatul propus de Partidul Verzilor, lucru care s-a întâmplat pentru prima oară în istorie după patru decenii. Femeia are 40 de ani și ar putea să fie înlocuitoarea Angelei Merkel, după 16 ani în care a ocupat funcția în cauză.

Conservatorii sunt în derivă după epoca celei din urmă, astfel s-au divizat de dispute interne legate de propriul candidat. Partidul Verzilor are șanse mari de câștig cu personajul politic propus care ar putea deveni viitorul cancelar al Germaniei, notează BBC.

BearBock s-a născut în anul 1980, exact în anul în care a fost înființat partidul pe care îl reprezintă. Părinții săi obișnuiau să o implice în viața socială, așa că o luau deseori la demonstrații împotriva luptei pentru înarmarea nucleară.

Chiar ea și-a descris copilăria ca fiind o combinație între tunuri cu apă îndreptate spre manifestanți și prăjituri făcute în casă împletite cu confortul clasei de mijloc unde s-a regăsit și radicalism care sintetizează mișcarea verzilor, explicând astfel de lucrurile pentru care pledează azi și de care este atât de tentată. Sondajele începute arată la momentul acesta astfel:

Partidul Verzilor: 22% voturi
Conservatorii: 29%
CDU: sub 29%

Carieră și viața personală

Aceasta e fiica unui asistent social și a unui inginer mecanic, are două surori și a crescut la o fermă din Pattensen, lângă Hanovra. În adolescență obișnuia să facă gimnastică la un nivel profesionist, fiind chiar prezentă la campionatele germane și reușind să câștige bronzul de trei ori.

Între 2000 și 2004 a studiat științe politice și drept public la Universitatea din Hamburg, iar în 2005 a absolvit un master în drept internațional public în Londra. De asemenea, tot atunci a finalizat un stagiu la Institutul Britanic de Drept Internațional și Comparat (BIICL) cu o lucrare de dizertație privind dezastrele naturale și ajutorul umanitar la Universitatea Liberă din Berlin, lucrare pe care nu a terminat-o niciodată.

Din anul 2020 participă la programul de tineri lideri ai WEF, program de coaching continuu pentru liderii politici care a creat lideri de succes precum Emmanuel Macron, Sanna Marin sau Jacinda Ardern. Cursa pentru poziția pe care o ocupă Merkel acum este un punct important din cariera sa politică.

Viața personală: Este căsătorită cu Daniel Holefleisch, consultant politic, bărbat căruia i-a dăruit două fiice născute în 2011 și respectiv 2015. Familia locuiește în Potsdam, Brandenburg, Germania.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro