Angela Merkel a făcut anunțul trist. Ce se întâmplă în țara unde locuiesc milioane de români

Angela Merkel a făcut anunțul trist. Ce se întâmplă în țara unde locuiesc milioane de români
Angela Merkle, anunț oficial pentru cetățeni. Ce se întâmplă în Germania?

Angela Merkel aduce un anunț trist! Situația din Germania e cruntă, dar așteptată de specialiști. Mulți români care locuiesc în această țară trebuie să afle ultimele detalii. Iată anunțul oficial al premierului!

Angela Merkle, anunț oficial: veste tristă pentru cetățeni

Vești proaste din Germeania, unde Angela Merkle a anunțat că țara se află deja într-un al treilea val al pandemiei de coronavirus. Cancelarul a venit cu mai multe detalii despre situația în cauză în fața parlamentarilor din cadrul partidului ei conservator, relatează Reuters, care citează două surse cau au participat la întâlnire.

„Acum suntem în al treilea val″⁣, a afirmat ea potrivit surselor citate, ulterior avertizând că orice relaxare a restricțiilor poate să alunge mult finele pandemiei la care speră toată lumea.

S-au închis toate afacerile neesențiale și controalele la frontieră cu Austria și Republica Cehă, loc unde au fost depistate focare legate de o tulpină mai infecțioasă a virusului care a făcut milioane de victime la nivel mondial.

Capătul multor afaceri a dus astfel la o mai bună protecție pentru cetățenii nemți. ″Nu ne putem permite urcuşuri şi coborâşuri″⁣, le-a spus Merkel participanţilor, sugerând că e de părere că orice revenire la viața normală trebuie să fie făcută cu atenție pentru a putea evita reintroducerea unor restricții dacă se va înregistra o creștere a cazurilor de infectare. Mai mult decât atât, Angela Merkle a mai adăugat și că testele rapide vor deveni din ce în ce mai disponibile și va crește capacitatea de testare.

Situația din România

Între timp, România se află și ea aproape de al teilea val. Raed Arafat le-a transmis recent cetățenilor că trebuie să respecte măsurile de restricție care rămân obligatorie ca și până acum. Medicul a mai transmis și că un al treilea scenariu ar putea lovi dur sistemul medical de la noi, dacă autoritățile nu iau măsuri preventive în timp util.

”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apăra acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat. În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul”
Raed Arafat (Sursa: Antena 3)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI