ANM, noua avertizare de ploi și frig. Ce județe sunt afectate și cum va fi vremea în București în următoarea perioadă

Autor: Alexandra Chivu - 12:16, 14 iul. 2019
ANM, nouă avertizare de ploi și frig. Județe afectate și vremea în București

ANM vine cu o nouă avertizare de ploi și frig, în intervalul 14 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21. Ce județe sunt afectate și cum va fi vremea în București în următoarea perioadă.

ANM vine cu o nouă avertizare de ploi și frig

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o nouă alertă de cod galben. În intervalul 14 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21, se anunță cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică. În intervalul precizat, în zona montată, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, se anunță perioade cu înnorări accentuate și averse. În perioade scurte de timp ori prin acumulăr, cantitățile de apă trec de 20…25 l/mp și izolat 40…50l/mp. Izolat, meteorologii anunță și descărcări electrice, posibil grindină de dimensiuni miciși intensificări ale vântului.

Ce județe sunt afectate?

Județele aflate sunt avertizarea meteorologilor de la ANM sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Cum va fi vremea în București în următoarea perioadă?

ANM a emis, duminică, o prognoză specială pentru București. Specialiștii meteo alertează bucureștenii că vor avea parte de o vreme răcoroasă, atât duminică, cât și luni. Vremea va fi în general instabilă în ambele zile menționate, se va răci față de zilele precedente, iar la temperaturile mai joase față de cele cu care eram obișnuiți se adaugă ploi și vânt puternic.

ANM, nouă avertizare de ploi și frig. Ce județe sunt afectate și cum va fi vremea în București în următoarea perioadă
ANM vine cu o nouă avertizare de ploi și frig, în intervalul 14 iulie, ora 13 – 15 iulie, ora 21

„Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar în perioade scurte de timp aversele vor avea caracter torential și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Temperatura maximă în aceste zile va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade, caracterizând o vreme răcoroasă pentru mijlocul lunii iulie”, se arată într-un comunicat ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI