13 iul. 2019 | 12:26

Alertă meteo! Un ciclon ar putea lovi România. Ce zone pot fi afectate

Vremea Meteo
Alertă meteo! Un ciclon ar putea lovi România. Ce zone pot fi afectate
Alertă meteo! Un ciclon ar putea lovi România. Zone afectate

Specialiștii de la ANM anunță furtuni, vijelii și cantități de apă însemnate. Alerta meteo, emisă sâmbătă, este valabilă pentru aproape toată țara și expiră luni, la ora 21.00.

Un ciclon ar putea lovi România. Ce zone pot fi afectate

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie(ANM) avertizează instabilitate atmosferică ce se va accentua treptat din după-amiaza zilei de sâmbătă în nord-vestul, vestul și local centrul țării, dar și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali. În noaptea de sâmbătă spre duminică, meteorologii anunță furtuni puternice în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului. Toate sunt datorate ciclonului care va ajunge curând în Grecia, Italia și Marea Mediterană.

Potrivit specialiștilor meteo, avertismentele de vreme rea s-ar putea răsfânge și asupra România, căci și ea va fi lovită, în acest weekend, de un front de vreme instabilă. Conform informațiilor oferite de meteorologi, este posibil, totuși, ca ciclonul care a lovit insulele elene să avanseze spre Marea Negră. Există rezerve, căci sunt încă prematur de anticipat până și fenomenele de intensitate Grecia, punctul de plecare al acestora. Cert este că vor fi ploi torențiale și furtuni, lucru care va destabiliza și temperaturile, devenind mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Alertă meteo! Un ciclon ar putea lovi România. Ce zone pot fi afectate

Alerta meteo, emisă sâmbătă, ese valabilă pentru aproape toată țara și expiră luni, la ora 21.00

De subliniat este că România va fi influențată de formațiunile venite din vestul Europei și Marea Adriatică. Cu toate acestea, meteorologii asigură că situația din Grecia nu se va repeta la noi. „În continuare, ne așteptăm la o vreme placută în cursul zilei de sâmbătă. Doar că sâmbătă vor apărea și niste precipitații în special în vestul, pe centrul țării, în zona montană, iar de duminică și în restul țării”, a explicat Robert Manta, meteorolog ANM. „Vremea nu este chiar atât de caldă. Apa are 20-21 de grade, nu este o vreme chiar atât de propice pentru mers la mare. De duminică temperaturile mai scad și va ploua destul mai mult”, a mai spus specialistul.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro