ANM: Meteorologii au emis noi avertizări de furtuni. Cod portocaliu de ploi torențiale în 11 județe

Sunt așteptate ploi torențiale în 11 județe din țară

ANM a emis o nouă avertizare de vreme severă în cea mai mare parte a țării. În 11 județe din România a fost emis cod portocaliu de ploi torențiale, valabil până luni dimineață, 24 iunie.

ANM: Cod portocaliu de furtuni în 11 județe

ANM: Meteorologii au emis noi avertizări de furtuni. Cod portocaliu de ploi torențiale în 11 județe
Cod portocaliu și cod galben de furtuni și ploi torențiale

Agenţia Naţională de Meteorologie a transmis că, de duminică, de la ora 15.00, până luni, la aceeaşi oră, este emis cod portocaliu în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum şi zona montană şi submontană a judeţelor Argeş, Sibiu şi Alba. Se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Meteorologii anunță că vor fi averse cu caracter torențial, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 60 – 70 l/mp.

ANM: Cod galben de ploi torențiale în cea mai mare parte a țării, până luni

ANM a emis și cod galben de ploi, în același interval, pentru toate celelalte județe în afară de cele care au fost menționate anterior. Se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Această instabilitate atmosferică se menține în cea mai mare parte a țării până luni.

Se pot manifesta averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea se va menține foarte căkduroasă în special în zona de sud a țării. deci se va instala disconfortul termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI