Alertă meteo: cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în aproape toată țara

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în aproape toată țara

Meterologii vin cu vești proaste pentru începutul acestei săptămâni. ANM a emis un cod galben de vreme valabil în mai multe județe din țară.

UPDATE – ANM a emis cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate pentru aproape toată țara. Excepție fac județele Tulcea și Constanța. Avertizarea intră în vigoare pe 18 18 iunie, la ora 12:00 și este valabilă până la ora 23:00.

„În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, informează ANM.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți dimineața, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe judeţe din Muntenia, Oltenia şi Moldova.

Codul de vreme rea e valabil până marţi, la ora 10.00. În zonele vizate, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Alertă ANM: cod galben de vreme rea

Potrivit meteorologilor, în zonele vizate de codul galben de vreme rea se vor produce averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi posibil grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Avertizarea vizează mai multe județe din țară. Se află sub atenționare județele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

Vremea rea continuă până miercuri

ANM a emis şi o informare meteorologică, valabilă în întreaga ţară, până miercuri, la ora 23.00. Specialiştii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.

 

De asemenea, susțin meteorologii, în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI