ANM avertizează! Ploi și ninsori în România până marți seara. Ce zone vor fi cele mai afectate

ANM avertizează! Ploi și ninsori în România până marți seara. Ce zone vor fi cele mai afectate
Avertizare ANM. Care sunt județele afectate de codul galben de ploi

Specialiștii de la Administrația Națională e Meteorologie au emis noi avertizări meteo! Ce județe sunt afectate de ploi și ninsori până în cursul zilei de marți, 10 martie? Care este mesajul meteorologilor?

ANM avertizează! Ce județe sunt afectate de ploi și ninsori?

Conform estimărilor meteorologice ale Centrului European pentru Prognoza pe Medie Durată, valorile termice pentru patru săptămâni de acum încolo vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunele. O abatere va fi în regiunile de est și sud-est ale teritoriului României. De asemenea, se arată și că regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordică a țării, dar în special în extremitatea nordică a teritoriului.

„Valabil de la : 09-03-2020 ora 6:15 până la : 09-03-2020 ora 9:00 In zona : Județul Constanta; Se vor semnala : ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m”
Administrația Națională de Metrologie

Vremea în București: Maxima pentru ziua de luni, 9 martie, pentru București, este de 15 grade Celsius, alături de o ploaie scurtă. Vânturi vin din zona de est-nord-est a țării cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Minima zilei de azi este de doar 8 grade Celsius, alături de un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vin dinspre zona de nord-est a teritoriului cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.

Avertizare din partea Admiistrației Naționale a Administrației. Ce județe unt afectate de ploi și ninsori?
Avertizare din partea Admiistrației Naționale a Administrației. Ce județe sunt afectate de ploi și ninsori?

Cod galben de ploi

”Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică; Zone vizate: jumătatea de sud a țării. În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină”
Administrația Națională de Meteorologie