ANM, avertisment de caniculă. Ce temperaturi se vor înregistra în timpul valului

ANM, avertisment de caniculă. Ce temperaturi se vor înregistra în timpul valului
Administrația Națională de Meteorologie anunță caniculă!

Specialiștii de la Amdinistrația Națională de Meteorologie au emis un avertisment de caniculă severă în România. Din păcate, aceștia anunță și un val saharian maghrebian care va urma să apară în zilele următoare.

ANM, avertisment de caniculă severă

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie eu emis avertizarea de caniculă severă pentru România. În zilele ce urmează, vor avea parte și de un val saharian care va afecta toată țara. Disconfortul termic va fi și el accentuat, în special după-masa. Intervalul de valabilitate a noului avertisment este cuprins între 25 iunie și 27 iunie. În cursul zilei de azi, 26 iunie, sunt înregistrate maximele de 29 de grade Celsius. Mâine, 27 iunie, ne așteptăm la valoarea destul de crescută de 32 de grade Celsius. 

Toată Europa este sub asediul temperaturilor extrem de mari pentru unele zone. În Berlin, maximele au ajuns chiar și la 30 de grade, localnicii nefiind cu o asemenea căldură. „Frecvent facem anunţuri prin care amintim mai ales părinţilor cu copii mici şi bătrânilor să stea la umbră şi să bea multe lichide”, spune Frank Archie, salvamar. Umiditatea din aer va face ca temperatura resimțită să fie de 42 de grade Celsius. „Ne aşteptăm la temperaturi record în sud-vestul Germaniei, de circa 43 de grade, temperatură resimţită. Asta înseamnă un stres termic extrem”, informează Andreas Friedrich, meteorolog, potrivit The Guardian.

ANM, avertisment de caniculă
ANM, avertisment de caniculă

Vine infernul

Valul de căldură va afecta cu putere și Franța. Temperaturile au trecut lejer peste 30 de grade Celsius în Paris, fapt pentru care francezii au golit deja magazinele de ventilatoare și aparate de aer condiționat. Autoritățile au avertizat deja cetățenii că asemenea zile caniculare se vor mai repeta.

„Nu este alarmism. Aceste valuri de caniculă vor continua să aibă loc şi poate chiar vor deveni mai rele în anii şi deceniile următoare, din cauza schimbării climei”, spune Agnes Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI