Avertizare ANM! Cod galben de furtuni puternice și grindină în 34 de județe din țară

Avertizare ANM! Cod galben de furtuni puternice și grindină în 34 de județe din țară
Cod galben de furtuni puternice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 34 de județe din țară. Meteorologii anunță că se vor semnala ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice și este posibil să cadă grindină.

Cod galben de furtuni puternice și grindină

Avertizarea este valabilă de vineri, 21 iunie, ora 12:00, până sâmbătă, 22 iunie, ora 3:00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei, în nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, informează ANM.

Avertizare meteorologică

ANM a emis o avertizare meteorologică de manifestări de instabilitate atmosferică și disconfort termic, valabilă în intervalul 21 iunie, ora 10:30 – 23 iunie, ora 23:00.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități”, anunță meteorologii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI