ANM, o nouă alertă: un ciclon lovește România, în această noapte

ANM a emis o nouă alertă. Potrivit acesteia, un ciclon lovește România, în această noapte

Administrația Națională de Meteorologie – ANM – a emis o alertă referitoare la fenomene meteo extreme ce pot apărea luni, 20 mai, spre seară.

ANM a emis, luni dimineaţă, o nouă atenţionare cod galben de vreme rea, prin care a fost prelungită perioada de valabilitate atenționării. 27 de județe din toată țara vor fi afectate.

Va ploua torențial, vor fi furtuni de scurtă durată, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

De ce se întoarce vremea rea, potrivit ANM

Meteorologii susțin că România va fi lovită de un ciclon. Este motivul pentru care, în multe zone, vor apărea fenomene meteo extreme, potrivit Realitatea.

„De la sud-vest de noi este un sistem noros, un ciclon atmosferic care va intra în ţară chiar din noaptea de luni spre marţi. Marţi se şi răceşte în partea de vest şi nord vest, valorile termice de 19-20 de grade, chiar dacă în sud-est, unde nu ajunge, mai putem să înregistrăm 25 de grade. Se generalizează instabilitatea. Avem două zile cu instabilitate în aproape toată ţara, cu ploi”
Elena Cordoneanu, meteorolog Realitatea TV

Prognoza ANM arată că în intervalul 20 mai, ora 12:00 – 21 mai, ora 06.00, este în vigoare un cod galben de vreme. Vor fi ploi și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului, nordul şi vestul Moldovei, Olteniei şi nordul şi nord-vestul Munteniei.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

ANM a emis încă de peste weekend un cod galben de vreme rea, atenționare care expiră pe 21 mai, la ora 22.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI