Animalul care a devenit viral în lume. Ce o face atât de specială încât lumea se bate să o vadă

Animalul care a devenit viral în lume. Ce o face atât de specială încât lumea se bate să o vadă
Animalul a devenit viral în lume

Majoritatea dintre noi, dacă am avut bunici la țară, suntem familiarizați cu vaca. Unii chiar am mers cu ea la păscut. Dar cum ar fi să vedeți pe câmp o vacă în miniatură. Nu este o glumă, ea chiar există. Vaca de rasă pitică, denumită Rani, își găsește faima tocmai în Bangladesh. Vacile de rasă pitică au crescut în popularitate, peste tot în lume.

Vacile de rasă pitică devin din ce în ce mai populare

Când auzi cuvintele „vaci pitice”, sună ca și cum ar fi rezultatul hobby-ului cuiva. Dar vitele în miniatură ar putea fi viitorul cărnii ecologice. În SUA, unde se mănâncă în jur de 30 kg de carne de vită pe persoană în fiecare an, fermele renunță la Holstein și Aberdeen Angus pentru vacile de rasă pitică. Conform datelor, în America acum există peste 20.000 de mini vaci. Profesorul Richard Gradwohl este responsabil pentru vacile de rasă pitică, mai exact 18 rase noi de vite în miniatură.

Carnea produsă de la vacile de rasă pitică are un gust grozav, spun crescătorii. Cu cât vaca este mai mare, cu atât celulele din mușchi sunt mai lungi. O celulă mai scurtă înseamnă carne de vită mai fragedă. Concluzia este că vacile de rasă pitică au în mod natural o aromă mai bună.

Deși sună inovatoare, vacile de rasă pitică datează din anii 1600. Fermierii britanici au dezvoltat rase mici pentru că aveau doar ferme de cinci acri. Acum, cu un pic de noroc, mai mulți fermieri ai bovinelor puternice din întreaga lume ar putea, de asemenea, să le încerce pentru dimensiune.

Vaca Rani, vedetă în Bangladesh

Vizitatorii s-au adunat la o fermă din Bangladesh pentru a vedea o nouă celebritate. Este vorba de o vacă de rasă pitică numită Rani. Vaca Bhutti, sau butaneză, de 23 de luni are o înălțime de doar 51 cm și cântărește 28 k.

În ciuda unui blocaj național Covid, peste 15.000 de persoane au vizitat-o ​​pe Rani la ferma ei din Charigram, lângă capitala Dhaka, spune BBC. Managerul fermei, Hasan Howladar, a depus cereri în Cartea Recordurilor Guinness, spunând că Rani este cea mai mică vacă din lume.

Howladar a cumpărat vaca Rani anul trecut de la o altă fermă din districtul Naogaon din nord-vestul Bangladeshului. El spune că are dificultăți de mers și se teme de celelalte vaci de la fermaă, așa că este ținută separată de restul turmei.

„Nu mănâncă mult. Mănâncă o cantitate mică de tărâțe și paie de două ori pe zi.

Îi place să călătorească afară și pare să fie fericită când o luăm în brațe.””, a spus Howladar celor de la BBC.

Titlul pentru cea mai mică vacă din lume a fost deținut de Manikyam, în India vecină, care măsoară 61,1 cm de la copită la greabăn. Howladar a declarat pentru BBC că anchetatorii din Cartea Recordurilor Guinness îi vor vizita ferma anul acesta pentru a vedea dacă Rani va lua coroana.

Cu doar câteva săptămâni până la festivalul islamic al Eid al-Adha, s-a speculat dacă Rani va fi vândută sau nu pentru sacrificiu. Autoritățile agricole din zonă au spus că nu intenționează să se despartă de ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI