Angela Merkel, jefuită la cumpărături. Cum a fost posibil așa ceva

Angela Merkel, jefuită la cumpărături. Cum a fost posibil așa ceva
Angela Merkel, jefuita la cumparaturi. Cum a fost posibil asa ceva

Fostul cancelar german Angla Merkel a fost victima unui furt în capitala Germaniei, Berlin. Incidentul s-a petrecut în timp ce aceasta se afla la cumpărături. Infractorul a reușit să îi sustragă portofelul, deși Merkel era însoțită de mai mulți agenți ai serviciului german de pază și protecție.

Angela Merkel a fost jefuită la în timp ce se afla la cumpărături

Incidentul s-a petrecut joi după-amiază într-un magazin alimentar din Berlin-Charlottenburg, scrie Der Spiegel. Poliția germana, a relatat că victima a fost o femeie în vârstă de 67 de ani. Conform sursei citate, aceasta ar fi fost Angela Merkel.

Fostul cancelar german se afla la cumpărături în jurul orei 11.40. Potrivit „Bild” , portofelul ex-cancelarului se afla într-o geantă de pe căruciorul de cumpărături. În mod surprinzător, hoțul a reușit să îi fure portofelul Angelei Merkel, deși era însoțită de mai mulți ofițeri ai serviciului german de pază și protecție.

Angela Merkel nu a sunat la Poliție pentru a reclama incidentul, ci a preferat să meargă personal la secție pentru a depune plângere. Potrivit informaţiilor Der Spiegel, Angela Merkel ar fi avut în portofel şi cartea de identitate, permisul de conducere şi un card.

Poliţia a declarat că femeia de 67 de ani a raportat personal furtul la biroul Secţiei 53 de pe Friedrichstrasse.

Ce pensie primește Angela Merkel după ce a părăsit funcția de cancelar german

La finalul anului trecut, Angela Merkel a părăsit funcția de cancelar al Germaniei, iar locul ei a fost luat de Olaf Scholz. La scurt timp după ce a prezidat ultima sa reuniune de urgență în caz de pandemie și a anunțat o închidere parțială a sediului pentru cei care refuză să se vaccineze, Angela Merkel a avertizat că încrederea este unul dintre cele mai importante ingrediente ale democrației.

Ultimii doi ani ai acestei pandemii au arătat cât de importantă este încrederea în politică, știință și discursul societății – dar și cât de fragilă poate fi aceasta.Democrația depinde de solidaritate și de încredere, inclusiv de încrederea în fapte.

Ori de câte ori este negată cunoașterea științifică și sunt răspândite teoriile conspirației și ura, trebuie să rezistăm. Democrația noastră depinde, de asemenea, de faptul că, acolo unde ura și violența sunt considerate mijloace legitime pentru a impune anumite interese, toleranța noastră ca democrați trebuie să își găsească limitele.”, a declarat fostul cancelar Angela Merkel, conform New York Times.

După părăsirea funcției de cancelar german, Angela Merkel încasează o pensie frumușică, în cuantum de 15.000 de euro pe lună, Adică aproximativ jumătate din slariul pe care îl primea când era șef al guvernului federal de la Berlin, de 35.000 de euro.

Urmăriți Playtech.ro și pe