Angela Merkel, alegere şocantă pentru ceremonia de adio. Ce melodie a cerut pentru fanfara militară

Angela Merkel, alegere şocantă pentru ceremonia de adio. Ce melodie a cerut pentru fanfara militară
Cererea impresionantă a Angelei Merkle pentru ceremonia de adio

Angela Merkle șochează cu o ceremonie de adio. Ce melodie a cerut special pentru a fi cântată de fanfara militară? Cetățenii au rămas fără cuvinte. Nimeni nu se aștepta la o asemenea piesă dorită de cancelar. Ce preferințe a avut pentru ultimul eveniment oficial?

Angela Merkle, cerere surprinzătoare pentru fanfara militară: ce melodie a vrut la ceremonia de adio?

Angela Merkle suprinde cu alegerea făcută recent în dreptul piesei de la ceremonia de adio. Cetățenii au realizat astfel că nu au cunoscut-o atât de bine pe aceasta în cei 16 ani de mandat pentru că tocmai nimeni nu se aștepta la o astfel de dorință din partea oficialului.

Cancelarul german a luat pe toată lumea prin surprindere cu melodia pe care a ales-o pentru parada militară de la ultima ceremonie care va avea loc în cursul zilei de sâmbătă.

Concret, este vorba despre o piesă punk ce va fi cântată de una din cele mai non-conformiste artiste din Germania, la extremă cu imaginea conservatoare pe care a arătat-o Merkle de-a lungul timpului.

Oficialul urmează să depună jurământul din postura de cancelar săptămâna viitoare, moment în care va avea o ceremonie de adio cu fanfara militară în curtea Ministerului Apărării. Evenimentul va fi unul mai discret decât de obicei din cauza restricțiilor legale de coronavirus, cu doar 200 de invitați prezenți.

Lui Merkle i s-a permis să solicite trei cântece care să fie interpretate de o fanfară în timpul ceremoniei militare. Succesorii Gerhard Schröder și Helmut Kohl au ales piese precum: My Way de Frank Sinatra și Oda bucuriei a lui Ludwig van Beethoven, cancelarul a fost chiar mai îndrăzneț.

Ce piese a vrut oficialul?

  • Großer Gott, wir loben Dich (Sfinte Doamne, lăudăm numele Tău) – imn popular creștin din secolul al XVIII-lea care amintește de rădăcinile sale ca fiică a unui pastor protestant.
  • Für mich soll’s rote Rosen regnen a lui Hildegard Knef (Să plouă cu trandafiri roșii pentru mine) – un cântec despre ambiția adolescenței care sugerează o sclipire ironică: „Trebuia să mă conformez, să mă descurc. Oh, nu mă pot conforma, nu mă descurc, dar eu vreau mereu să câștig”, spun versurile
  • Du hast den Farbfilm vergessen (Ați uitat filmul color) al Ninei Hagen. A fost un hit înregistrat în anul 1974 de vedeta punk a Germaniei de Vest. „Nimeni nu va crede cât de frumos a fost aici”, spun versurile.

Cetățenii au tras concluzia că nu prea au cunoscut-o pe aceasta pentru că au rămas surprinși în special de legăturile făcute de oficial și de detaliile la care s-a gândit în ultima sa ceremonie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI