Angajații din România care primesc spor de obezitate. Legea a trecut fără probleme

Angajații din România care primesc spor de obezitate. Legea a trecut fără probleme
Obezitatea a intrat în ateția consilierilor locali. Legea a trecut fără probleme

Angajații din România care primesc spor de obezitate! Prevalența obezității a crescut în mod dramatic în întreaga lume și a devenit o problemă majoră de sănătate publică. Din 1980 până în 2013, în țările dezvoltate a fost evaluată o creștere a prevalenței obezității de la 28,8% la 36,9% pentru bărbați, de la 29,8% la 38,0% pentru femei, de la 16,2% la 22,6% pentru fete și de la 16,9% la 23,8% pentru băieți. Această creștere a fost observată și în țările nou dezvoltate și în cele în curs de dezvoltare. Aici, obezitatea nu fusese o preocupare. Și în România obezitatea a devenit un factor alarmant. Din acest motiv s-a decis care sunt angajații din România care primesc spor de obezitate. Cadrul legal care stipulează aceste ajutoare a trecut fără probleme.

Obezitatea a intrat în ateția consilierilor locali. Legea a trecut fără probleme

Obezitatea este un factor de risc bine recunoscut pentru diferite boli. Faptul de a fi supraponderal sau obez are implicații negative și în aspectele sociale. Mai multe studii anterioare semnifică faptul că discriminarea bazată pe aspect asupra persoanelor obeze și supraponderale are ca rezultat un efect negativ general.

De exemplu, slăbiciunea este considerată o normă de frumusețe. În consecință, duce la faptul că obezitatea este privită cu dispreț în majoritatea societăților moderne. În plus, din cauza faptului că obezitatea este adesea controlabilă la nivel individual, aceasta duce la concepția de a avea un autocontrol insuficient și de a practica comportamente nesănătoase sau de a avea o stimă de sine și o gestionare a timpului slabe. Din păcate, starea de supraponderabilitate sau obezitate a unei persoane este vizibilă.

Presupunem că angajatorii doresc lucrători sănătoși cu caracteristici sociale pozitive. Toate aceste aspecte ale supraponderalității sau obezității dezavantajează aceste persoane pe piața muncii. S-a raportat că persoanele obeze câștigă mai puțin.

Au mai puține șanse de a fi angajate sau este mai probabil să rămână șomere. Alte studii indică, de asemenea, faptul că persoanele obeze au mai puține șanse de a fi repartizate în locuri de muncă care au profiluri de muncă dezirabile din punct de vedere social.

De exemplu, obținerea unui salariu ridicat, poziționarea într-un sector profesional sau semi-profesional. Sau chiar primirea de beneficii de înaltă calitate, atât din punct de vedere monetar, cât și nemonetar.

Așa se face că la nivelul primăriei din Cluj-Napoca s-a luat o hotărâre de  a acorda angajaților din primăria Cluj un spor de obezitate. Actul normativ a trecut de votul majorității consilierilor, fără probleme.

Angajații din România care primesc spor de obezitate

Plecând de la aceste date, grupul de consilieri locali, la inițiativa primarului Emil Boc, a aprobat recent un cadru legal prin care s-a stabilit care sunt angajații din România care primesc spor de obezitate. Actul normativ face referire directă la angajații din sistemul de administrație publică locală din Cluj-Napoca.

Analiza care a stat la baza acestui cadru normativ datează din 2022, realizat de Direcția de Sănătate Publică Cluj. Analiza a constatat că salariații Primăriei Cluj-Napoca „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă”. Conform cadrului legal, angajații din primării vor putea beneficia de un spor de 15% la salariu, pe aceste considerente. Punctele care fac referire la aceste aspecte sunt, după cum urmează:

  • a. înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă.
  • b. existenţa unor indici de morbiditate la locurile respective de muncă
  • c. înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.

Conform datelor din Primăria Cluj-Napoca, aici lucrează cel puțin 100 de persoane, care prezintă deja anumite probleme de sănătate. Dintre acesștia, spun datele DSP Cluj, 17 sunt cu dupraponderabilitate, 30 de angajați ar avea obezitate grad 1, 12 cazuri de obezitate grad 2, 4 cazuri de obezitate grad 3, conform publicației ȘtirideCluj.